До Дня Державного прапора і 29-ї річниці Незалежності України планується ряд святкових заходів / фото УНІАН

У центрі Києва 23-24 серпня можливе обмеження руху транспорту на час підготовки та проведення святкових заходів до Дня Державного прапора і 29-ї річниці Незалежності України.

Про це повідомляє прес-служба КМДА з посиланням на відповідний план урочистих та культурно-мистецьких заходів.

"23-24 серпня можливе тимчасове обмеження руху транспортних засобів на час підготовки та проведення святкових заходів у центральній частині міста. Інформацію про всі зміни в організації дорожнього руху та роботі міського пасажирського транспорту буде опубліковано на офіційному порталі Києва та у телеграм-каналі КМДА", - йдеться у повідомленні.

Також столична влада затвердила план культурно-мистецьких та спортивних подій.

Читайте такожСвяткування Дня Незалежності України у 2020 році відбудеться: президент підписав указ

День Державного прапора і День Незалежності у Києві: святкові заходи

  • 23 серпня біля будівлі Київради (Хрещатик, 36) та у районах міста проведуть урочисті церемонії підняття Державного прапора України.
  • 24 серпня пройдуть молебні за Україну та український народ. У районах міста цього дня покладатимуть квіти до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у ХХ столітті, загиблих учасників Революції гідності, учасників антитерористичної операції та учасників заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Росії в Донецькій та Луганській областях.
  • Напередодні Дня Державного прапора на Печерську відкриють флагшток для найвищого прапора.
  • На Майдані Незалежності з 21 серпня до 20 листопада пройде виставковий проект до Дня героїв Небесної сотні «Століття незламних».
  • З 20 серпня до 4 вересня працюватиме фотовиставка до Дня Незалежності «Україно моя» у Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця».
  • З 20 до 25 серпня у національному заповіднику «Софія Київська» триватиме міжнародний мультидисциплінарний некомерційний та соціально спрямований фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage.
  • 23 серпня у парку імені Тараса Шевченка усі охочі зможуть відвідати творчий фестиваль «З Україною в серці».
  • 24 серпня відбудеться відеоекскурс «Україно, ти потрібна мені» у Центральній бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка для дітей.
  • 24 серпня відбудеться вітрильна регата «День Незалежності» – змагання серед крейсерсько-перегонових яхт (затока «Собаче гирло» і яхт-клуб Riviera Rivrside Marina).
  • Вже відкрилася і триватиме до 30 серпня виставка-роздум «Україна: шлях у майбутнє» у міській спеціалізованій молодіжній бібліотеці «Молода гвардія».

Традиційно з нагоди свята центральну частину столиці прикрасять святковою ілюмінацією.