В деяких областях можуть посилити карантинні обмеження  / фото УНІАН

У середу, 20 серпня, додатково переглянуть зонування на території України за рівнями епідемічної небезпеки.

Читайте такожКоронавірус в Україні оновив черговий антирекорд: майже дві тисячі нових інфікованих за добуЯк передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу за результатами засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Завтра, в четвер, додатково буде переглянуто рівні епідемічної небезпеки, в другій половині дня, на підставі кількості хворих за останні 14 днів, - сказав він. - У попередній четвер, коли приймалося рішення про перше зонування, таких регіонів у нас було 10. Зараз, по статистиці, яку ми маємо на сьогодні, кількість областей, в яких буде проведено розгляд і зонування територій по кольоровій гамі, вже 13».

Водночас він зауважив, що динаміка до зростання кількості хворих свідчить про те, що до 13 областей можуть долучитися інші регіони.

Критерії поділу України на «зони»

  • З 1 серпня в Україні запрацювали нові правила адаптивного карантину, який було продовжено до 31 серпня. Всі регіони поділено на «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону» зони за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19.
  • 12 серпня Кабмін вніс зміни до постанови, яка регламентує встановлення карантинних обмежень на території країни з урахуванням вимог адаптивного карантину. Йдеться про встановлення різного рівня обмежень на території району чи області залежно від епідситуації.
  • Так, уряд ухвалив рішення про об'єднання двох показників для встановлення карантинних обмежень. Замість чотирьох показників тепер буде три: заповненість ліжок, рівень тестування та кількість нових хворих за останні 14 діб в адміністративно-територіальних одиницях на 100 тисяч населення.
  • З 17 серпня в Україні діє новий розподіл на карантинні зони в умовах адаптивного карантину. До «червоної» зони епідбезпеки віднесено: Городенківський та Косівський райони Івано-Франківської області; місто Самбір Львівської області; місто Біляївка Одеської області; міста Дубно, Костопільський та Рівненський район Рівненської області; Кіцманський район Чернівецької області.