Новини

Суд закрив справу проти Омеляна про нібито недостовірне декларування

Суд закрив справу проти Омеляна про нібито недостовірне декларування

Володимир Омелян, міністр інфраструктури України

Справу про нібито недостовірне декларування ексміністром інфраструктури Володимиром Омеляном закрили через закінчення строків давності.

Про це Вищий антикорупційний суд повідомляє у Facebook.

Таким чином, колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання Омеляна та звільнила його від кримінальної відповідальності за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України (“Декларування недостовірної інформації”).

Кримінальне провадження стосовно обвинуваченого надійшло на розгляд ВАКС 25 вересня минулого року.

Воно містило обвинувачення у поданні Омеляном декларацій за 2015-2016 роки із зазначенням недостовірної інформації на суму 3,03 млн грн та 8,02 млн грн, відповідно.

Строки давності за першим епізодом пред’явленого обвинувачення спливли 5 листопада минулого року, а за другим – 30 березня вже поточного року.

“Після спливу вказаних строків обвинуваченому двічі роз’яснювалось право на звільнення від кримінальної відповідальності. Проте останній обидва рази наполягав на продовженні судового розгляду, і лише 18 серпня 2020 року звернувся до суду з відповідним клопотанням”, – зазначає суд.

Раніше в ефірі “Прямого” Омелян говорив, що провадження проти нього – це чергова спроба закрити рота опозиції.

До того співробітники Державного бюро розслідувань прийшли з обшуком до ексміністра інфраструктури України Володимира Омеляна.

ОБШУКИ В ОМЕЛЯНА – ЦЕ ЧЕРГОВА “ЧЕРВОНА ЛІНІЯ”, ЯКУ ПЕРЕЙШОВ ЗЕЛЕНСЬКИЙ, НА ШЛЯХУ ДО ТОТАЛІТАРИЗМУ – ЗАЯВА “ЄВРОПЕЙСЬКОЇ СОЛІДАРНОСТІ”

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.