Повз Землю пролетів астероїд на рекордно близькій відстані, але цього ніхто не помітив

Повз Землю пролетів астероїд на рекордно близькій відстані, але цього ніхто не помітив

Фото: Unsplash

Цей астероїд не був небезпечним для нашої планети, але сам прецедент викликає занепокоєння.

У неділю 16 серпня астероїд розміром з автомобіль пролетів на відстані близько 2 950 кілометрів від Землі. Це найбільше наближення астероїда до Землі з усіх зафіксованих.

Про це пише Business Insider.

Зважаючи на невеликий розмір, космічна каменюка не становила небезпеки для людей у разі падіння на Землю. Але, тим не менш, цей випадок викликає занепокоєння, адже астрономи не знали, що астероїд взагалі існує доки він не пройшов повз.

"Астероїд наблизився непоміченим з боку Сонця", - сказав Пол Чодас, директор Центру досліджень навколоземних об'єктів NASA. "Ми не очікували цього", - додав він.

Паломарська обсерваторія в Каліфорнії вперше виявила об'єкт приблизно за шість годин після того, як він пролетів над Землею. Астероїд отримав назву 2020 QG.

Якщо загрозливий астероїд "прослизне" непоміченим і впаде на Землю, це може вбити десятки тисяч людей.

Нагадаємо, дослідники NASA та Європейського космічного агентства змоделювали уявну ситуацію, у якій вченим раптово стало відомо про те, що до поверхні Землі стрімко наближається величезний астероїд. Про те, що трапиться з планетою, якщо вигаданий сценарій стане дійсністю, читайте в матеріалі ТСН.ua. У симуляції було реалізовано найгірший сценарій із можливих.

Індійські школярки виявили у космосі астероїд, що перетнеться із Землею

Індійські школярки виявили у космосі астероїд, що перетнеться із Землею

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація