14:57 19.08.2020

Глава Європарламенту закликав негайно застосувати санкції ЄС за порушення прав людини в Білорусі

2 хв читати
Глава Європарламенту закликав негайно застосувати санкції ЄС за порушення прав людини в Білорусі

Голова Європейського парламенту Давід Сассолі вважає за необхідне терміново використати санкційний режим ЄС для покарання винних у порушеннях прав людини та свобод у Білорусі.

"Санкції - важливий інструмент, який має Європейський Союз, і (Європейський) парламент закликає (Європейську) раду невідкладно використати їх для покарання за серйозні порушення прав людини, які мали місце. Ці санкції можуть включати замороження активів тих, хто зловживає своєю владою і порушує основні свободи", - заявив Сассолі, виступаючи в середу перед лідерами 27 країн ЄС на відеоконференції щодо ситуації в Білорусі.

"Майбутнє Білорусі може бути визначене лише її власними громадянами за допомогою нормального демократичного процесу, що гарантує їхні свободи. Зовнішнє втручання в кризу, яку переживає країна, було б недопустимим", - наголосив голова Європарламенту.

На його думку, "є всі підстави побоюватися ескалації репресій і військового втручання, і у мене є чітке послання для тих, хто вважає, що вони можуть розділити нас: немає європейців, які не були б занепокоєні (тим, що відбувається навколо Білорусії - ІФ)".

"Я думаю, ви всі згодні з тим, що наш обов'язок - зробити все можливе, щоб зупинити це насильство і притягнути винних до відповідальності", - сказав Сассолі.

За його словами, завдання Євросоюзу чітке: "Підтримати заклики народу Білорусі до якнайшвидшого проведення нових виборів і гарантувати, що акти насильства і катувань будуть розслідувані і покарані".

"Ми маємо чинити тиск через усі доступні канали, щоб ув'язнені, заарештовані з 9 серпня, були звільнені, реабілітовані та отримали компенсацію", - сказав голова Європейського парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА