Уряд зменшив вартість віз для іноземців у чотири рази

Кабінет міністрів вніс зміни до Правил оформлення віз для в'їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію, зменшивши вартість разової візи з 85 доларів до 20 доларів
 

Уряд зменшив вартість віз для іноземців…

Відповідні рішення було прийняте на засіданні уряду, інформує Depo.ua.

Згідно з постановою, збільшується кратність е-Віз – на додаток до е-Візи для разового в’їзду запроваджується е-Віза для дворазового в’їзду.

На заміну разової е-Візи вартістю 85 доларів запроваджується:

- разова е-Віза вартістю 20 доларів;

- дворазова е-Віза вартістю 30 доларів.

Крім того, запроваджується на вибір заявника можливість оформити е-Візу у звичайному або терміновому порядку. У разі термінового оформлення тарифна ставка подвоюється.

Також скорочуються строки оформлення е-Віз – на заміну діючого строку до 9 робочих днів запроваджується термінове оформлення (1 робочий день) та звичайна процедура (3 робочі дні).

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, станом на сьогодні МЗС України здійснює оформлення разових е-Віз за тарифною ставкою 85 доларів громадянам 48 держав.

"Чинна вартість е-Віз та можливість їх використання лише для одноразового в’їзду визначено факторами, які перешкоджають спрощеному в’їзду іноземців в Україну", – йдеться в документі.

За даними МЗС, у 2019 році оформлено 35 000 електронних віз на загальну суму 2,975 млн доларів. Зменшення вартості призведе до арифметичного падіння цієї суми до 975 тисяч доларів. Однак, за оцінками МЗС, спрощення процедури оформлення е-Віз дозволить збільшити попит (та, відповідно кількість подорожуючих) щонайменше у 2-2,5 рази.

"Прогнозовані суми консульських надходжень становитимуть близько 3 млн доларів", – йдеться в документі.

Нагадаємо, 1 січня 2019 року оформлення іноземцями електронних віз до України подорожчало з 65 до 85 доларів.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme