Стартап з Айови створив агрокоптер AeroSeeder

19.08.2020, Служба новин ІАС "Аграрії разом"
Стартап з Айови створив агрокоптер AeroSeeder Рис.1
Фото: із відкритих джерел

Стартап з Айови створив інноваційний сільськогосподарський безпілотник AeroSeeder.

Інноваційний безпілотник AeroSeeder — це октокоптер, розроблений однойменним стартапом з Айови. Він оснащений мішком, що вміщує до 18 кг насіння. Керований GPS та датчиками утримання висоти й моніторингу місцевості, він автономно пролітає по заздалегідь запрограмованій траєкторії зі швидкістю до 35 км/год. Норма висіву насіння з мішка на поле регулюється.

Проте, крім сівби основних культур, AeroSeeder призначений у першу чергу для культивації так званих покривних культур (низькорослих рослин, які додаються до основної культури, як тільки вона приживеться).

"При висаджуванні покривних культур використання наземної техніки часто може спричиняти пошкодження основного врожаю. Залучення для обприскування сільськогосподарських культур в якості альтернативи літаків — довго, дорого й дуже витратно", - йдеться у повідомленні.

Фермер самостійно керує AeroSeeder. Коптер здатний обробляти площі до 40 га за один 8-годинний період. Крім того, коли у дрона закінчуються насіння або йому потрібна підживлення акумулятора, він автоматично повертається до своєї точки зльоту. Як тільки дрон заряджений і/або заповнений, то негайно повертається до тієї точки поля, де зупинився.

Також читайте:

Джерело: 
www.popmech.ru.
Читайте більше новин з розділів: 
Технології Технології (Ексклюзив) Усі новини
Дізнавайтесь першими найсвіжіші агрономічні новини України та світу на нашій сторінці в Facebook, Twitter Telegram.

Коментарі та відгуки