Народні депутати Верховної Ради зберуться на позачергове засідання 25 серпня для розгляду одразу низки питань. Спікер Дмитро Разумков підписав відповідний документ.

Про це повідомляє офіційне представництво парламенту.

За оприлюдненими даними, Рада розглядатиме перш за все президентський законопроєкт щодо підвищення мінімальної заробітної плати.

“Скликати позачергову сесію Верховної Ради України дев’ятого скликання на 11 годину 25 серпня 2020 року”, – говориться в розпорядженні, яке затвердив Разумков.

Згідно з офіційним розпорядком, на черзі у парламентарів розгляд законопроєктів про ратифікацію Фінансової угоди України та Європейського інвестиційного банку, ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння між Україною як Позичальником та ЄС як Кредитором.

Також до уваги нардепів готують проєкт постанови щодо конкурсу для обрання найкращого ескізу великого Державного Герба України.

Влітку український парламент працює на рівні комітетів, на засідання депутатв збирають лише у виняткових ситуаціях, коли необхідно терміново розкглянути законопроєкти.

Слід нагадати, Володимир Зеленський виступив з ініціативою про підвищення мінімальної зарплати до 5 тисяч гривень. Це повинно статися вже з 1 вересня. Згідно з президентськими планами, наступного року підвищення також відбудеться в декілька етапів.