fbpx

Кабмін придумав, як заманити туристів в Україну

Діліться інформацією з друзями:

Кабінет міністрів вніс зміни до Правил оформлення віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію. Вартість разової візи знижена з 85 доларів до 20 доларів

Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду 19 серпня.

Згідно з постановою, збільшується кратність е-Віз — на додаток до е-Візи для одноразового в’їзду вводиться е-Віза для дворазового в’їзду.

На заміну разової е-Візи вартістю 85 доларів вводиться:

  • разова е-Віза вартістю 20 доларів,
  • дворазова е-Віза вартістю 30 доларів.

Крім того, вводиться на вибір заявника можливість оформити е-Візу в звичайному або терміновому порядку. У разі термінового оформлення тарифна ставка подвоюється.

Також скорочуються терміни оформлення е-Віз — на заміну чинного терміну до 9 робочих днів вводиться термінове оформлення (1 робочий день) і звичайна процедура (3 робочих дні).

Як наголошується в пояснювальній записці до проекту, за станом на сьогодні МЗС України здійснює оформлення разових е-Віз за тарифною ставкою 85 доларів громадянам 48 держав.

“Чинна вартість е-Віз і можливість їх використання тільки для одноразового в’їзду визначені факторами, які перешкоджають спрощеному в’їзду іноземців в Україну”, — йдеться в документі.

За даними МЗС, в 2019 році оформлено 35 000 електронних віз на загальну суму 2,975 млн доларів. Зменшення вартості призведе до падіння цієї суми до 975 тисяч доларів.

Однак, за оцінками МЗС, спрощення процедури оформлення е-Віз дозволить збільшити попит (і, відповідно, кількість подорожуючих) мінімум в 2-2,5 рази.

“Прогнозовані суми консульських надходжень складуть близько 3 млн доларів”, — йдеться в документі.

Щоб постійно бути в курсі новин підпишіться на наш Telegram