СБУ разом із британськими правоохоронцями викрила діяльність міжнародного хакерського угруповання

Фото Укрінформ

СБУ спільно з кіберпідрозділом міської поліції Лондона, Національним агентством по боротьбі зі злочинністю (NCA) та іншими компетентними органами Великої Британії заблокували діяльність міжнародного хакерського угруповання.

Про це інформує пресслужба відомства.

Угруповання діяло з 2018 року та спеціалізувалося на викраденні персональних даних громадян Великобританії, США, країн Європи та СНД для продажу на ресурсах “DarkNet”.

СБУ отримала від британських партнерів інформацію, що один із учасників угруповання проживає в Україні. Хакер розробляв та продавав на спеціалізованих сайтах вірусні програми, що забезпечували несанкціонований доступ до комп’ютерних операційних систем по всьому світу.

Зловмисники незаконно заволодівали логінами та паролями від сайтів, електронних поштових скриньок, даними кредитних карток та електронних гаманців громадян. У подальшому викрадена інформація використовувалася для створення ботмереж, здійснення DDoS-атак, викрадення коштів та персональної інформації громадян.

Українському кіберзлочинцю повідомлено про підозру. Раніше британські колеги затримали його спільника, який уже відбуває тюремне ув’язнення за злочини у сфері кібербезпеки. Триває досудове слідство.

Раніше СБУ затримала міжнародного злочинця, якого розшукував Інтерпол.

Нагадаємо, що СБУ запобігла нелегальному продажу коплектуючих до вертольотів ЗСУ.

Прямий ефір