Новини

В окупованому Криму російські силовики затримали українського добровольця

В окупованому Криму російські силовики затримали  українського добровольця

Федеральна служба безпеки Російської Федерації заявила про нібито затримання українського добровольця на території окупованого Криму.

Про це з посилання на пресслужбу ФСБ повідомляють росЗМІ.

ФСБ нібито арештували бійця добровольчого “батальйону імені Номана Челебіджихана”.

За даними силовиків, за місцем проживання та реєстрації затриманого провели слідчі дії. Його обвинувачують в участі у нібито незаконному збройному формуванні.

Чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі.

Зазначимо, учасники “батальйону імені Номана Челебіджихана” брали активну участь у блокаді на адміністративному кордоні з окупованим Кримом у 2016 році.

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з новою хвилею незаконних обшуків і затримань кримських татар, здійснених сьогодні російською окупаційною владою у різних районах АР Крим.

Раніше, 7 липня, у Криму окупанти після обшуків захопили шістьох кримських татар – їх відвезли в управління ФСБ в Сімферополі.

Обшук проходив у будинку активіста Еміля Зиядинова в селищі Октябрське Красногвардійського району. За словами дружини Зиядинова, під час обшуку вилучили два ноутбуки, загальнодоступну літературу та системний блок.

У зв’язку з цим, Посольство США в Україні висловило стурбованість у відповідь на сьогоднішні обшуки у помешканнях кримських татар в окупованому Росією Криму.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.