UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Винники відзначать 668-й День міста

Усі заходи проводитимуть з дотриманням усіх карантинних обмежень

Винники відзначать 668-й День міста…

З нагоди цього свята у винниківському парку Незалежності (вул. Галицька, 38 м.) організують урочисті заходи. Про це пише Depo.Львів. О 10:00 відбудеться підняття прапора України та нагородження почесними званнями мешканців міста. Згодом місцеві творчі колективи влаштують міні-концерт.

Також винниківчан та гостей міста запрошують на виставку "Скарби Галичини XII-XVI ст.". Серед експонатів - унікальні речі з фондової збірки КЗ ЛОР "Історико-краєзнавчого музею" та з приватних збірок Олександра Свіщова та Юрія Котика.

Відкриється виставка 21 серпня о 15.00 у приміщенні КЗ ЛОР "Історико-краєзнавчого музею" м. Винники. Під час відкриття відбудеться погашення тематичної марки та передача в дарунок музею цікавих артефактів цієї епохи.

Усі заходи проводитимуть з дотриманням усіх карантинних обмежень.

Довідково:

Територія Винник була заселена значно раніше, ніж виникло місто під його сучасною назвою. За народними переказами, Винники були засновані як селище виноградарів (винників). Джерела подають відомості про значні насадження винограду, плантації якого простягались від схилів Замкової гори у Львові, вздовж теперішньої вулиці Личаківської і до Винник. Щорічно селище постачало до княжого двору 50-100 бочок вина і велику кількість кошиків винограду.

З Винниками пов'язані біографії багатьох відомих українців. Серед них: Іван Липа (літературний псевдонім Петро Шелест), який займався літературною творчістю, був засновником таємного товариства "Братство Тарасівців" і практикував медицину; Іван Огієнко (митрополит Іларіон), проявив себе як талановитий поет, драматург, педагог, вчений-філолог, церковно-громадський діяч; Катря Гриневичева — освітянка та письменниця, яка своїми повістями оживила славні сторінки української історії; ЮліяПастушенко (літ. псевдонім Мирослава Сопілка) — поетеса та прозаїк, жертва сталінських репресій; Олександра Любич-Парохоняк — оперна та камерна співачка. Саме тут проживає і зараз відомий український письменник Юрій Винничук.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme