До СІЗО на Окрестіна відправляли здебільшого людей, затриманих на протестах / REUTERS

Табір, який організували білоруські волонтери біля будівлі Слідчого ізолятора на Окрестіна (Мінськ), скорочує свій штат на вимогу силовиків.

Про це повідомляють опозиційні білоруські видання Белсат і TUT.BY.

Читайте такожМеркель підтвердила, що не телефонувала до Лукашенка з приводу протестів в Білорусі - ЗМІ

Відео дня

«Від волонтерів стало відомо, що табір не прибирають цілком (раніше з’явилась інформація про згортання табору – УНІАН), а тільки скорочують – зменшують кількість волонтерів, меблів і обладнання», – йдеться у повідомленні Белсат у Telegram.

Табір волонтери організували для забезпечення медичної й психологічної підтримки випущених з СІЗО протестувальників. Табір також став майданчиком для висвітлення злочинів чинної влади: ЗМІ дізнавалися про знущання силовиків з затриманих на протестах громадян та фізичне насильство.

19 серпня Лукашенко доручив МВС Білорусі «розібратися з мітингувальниками» у контексті страйків підприємств.

«Я просто хочу сказати робітникам, висловити їм велику подяку і попросити, щоб вони не ховали очі в асфальт. Ви, робочі, господарі на цьому заводі, а з цими учасниками мітингу, які вас зустрічають на прохідній, ми розберемося», – сказав він.

Що відбувається в Білорусі: хроніка протестів

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його основний опонент Тихановська - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, незгодних з підсумками виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. Також з 11 серпня в країні було оголошено загальнонаціональний страйк.
  • У перші дні учасників акцій жорстоко розганяв міліцейський спецназ, тисячі людей затримали, багатьох з них при затриманні та в СІЗО сильно били. Європейський Союз не визнає результатів виборів президента Білорусі.
  • 16 серпня в Мінську відбувся наймасштабніший в історії Білорусі Марш за свободу. На вулиці вийшли сотні тисяч людей.
  • 17 серпня підприємства по всій Білорусі почали страйк. Чинний президент Лукашенко перед працівниками МКЗТ заявив: "поки ви мене не вб'єте, інших виборів не буде.
  • 19 серпня, ОМОН розігнав робочих, які зібралися на прохідній Мінського тракторного заводу.