З червоної або жовтої аличі зазвичай готують компоти, соуси, джеми. Особливо смачним виходить варення. Кисло-солодке, не нудотне, воно прекрасно підійде до молока або чаю. Для приготування варення слід брати тверді плоди аличі. Зовсім стиглі та м'які не підійдуть тому, що швидко розваряться і ви отримаєте джем, а не варення.

Читайте Знай в Google News!

Рецептом варення з аличі поділився портал "Patee".

Інгредієнти:
  • Алича - 1 кг
  • Вода - 150 мл
  • Цукор-пісок - 800 г

Варення з аличі, скріншот: YouTube
Варення з аличі, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Аличу переберіть, залишивши лише міцні плоди без пошкоджень. Добре помийте їх під проточною водою. Голкою або шпилькою наколіть кожен плід в декількох місцях. Ця нехитра процедура дозволить аличі не розвариться в кашу.

Приготуйте сироп для варення. У каструлю налийте воду, підігрійте її і поступово всипте цукор. Варіть сироп до розчинення цукру. Аличу викладіть у велику посудину. Гарячим сиропом залийте аличу. Дайте їй постояти так годину-півтори.

Поставте каструлю з аличею на плиту. Доведіть до кипіння, тоді вогонь зменште до мінімуму. Варити потрібно 25-30 хвилин. Після цього вимкніть і зніміть піну. Дайте варенню постояти дві години. Потім знову варіть 25-30 хвилин і вимкніть. Зніміть піну, що утворилася.

Гаряче варення розкладіть у стерилізовані банки і закатайте. Зберігайте його в коморі, погребі або холодильнику. Варення з аличі готове - це прекрасний десерт до чаю, молока, морозива.

Варення з аличі, скріншот: YouTube
Варення з аличі, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою

Також "Знай.uа" писав, вишукана картопля "Буланжер" - французький рецепт, який підкорив світ простотою і смаком