"Сире" варення з аґрусу з апельсином - шикарний аромат і смак, максимум вітамінів. Завдяки такому способу приготування ви можете бути впевнені, що всі вітаміни збережуться. Зберігати його в холодильнику можна близько року.

Інгредієнти (на 2 л):

  • Аґрус - 1 кг
  • Апельсин - 1 шт.
  • Цукор - 1, 1 кг + 4 ст. ложки

Варення з аґрусу та апельсина, скріншот: YouTube
Варення з аґрусу та апельсина, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Ягоди аґрусу помити, видалити хвостики. Апельсин обдати окропом, добре помити. Разом зі шкіркою нарізати часточками і звільнити від кісточок. Перемолоти блендером аґрус з апельсином в однорідне пюре. Додати цукор з розрахунку: на 1 кг фруктово-ягідної маси - 1,1 кг цукру. Ретельно перемішати.

З вказаної кількості інгредієнтів виходить приблизно 2 л заготовки з аґрусу з апельсином. Залиште на 1 годину, щоб цукор розчинився. Тепер можна розкласти аґрус з апельсином на зиму у стерильні банки. Щоб зверху не утворювалася цвіль і заготівля краще зберігалася, засипте в кожну банку по 2 ст.ложки цукру. Так само можна поступати з будь-яким варенням. Щільно закрити стерильними кришками.

Зберігати в холодильнику можна близько року. Якщо є бажання аґрус з апельсином можна зварити і зберігати при кімнатній температурі або заморозити на зиму - таким чином зберігаючи максимум вітамінів, як і без варіння.

Варення з аґрусу та апельсина, скріншот: YouTube
Варення з аґрусу та апельсина, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою

Також "Знай.uа" писав, вишукана картопля "Буланжер" - французький рецепт, який підкорив світ простотою і смаком