19 серпня в Києві зупинилося серце видатного вченого і довгожителя Бориса Патона, багаторічного президента Національної академії наук України. Про це повідомили в РНБО, сумну звістку підтвердив також президент України Володимир Зеленський.

Як зазначається, формується Державна комісія з похорону, яка вирішуватиме основні питання, оскільки у вченого фактично немає родичів.

" Металург, інженер, винахідник, науковець, викладач. Перший нагороджений званням Героя України. Академік. Геній. Легенда. Є багато слів, якими можна описати Бориса Євгеновича Патона. Однак немає таких слів, які повною мірою могли б розкрити масштаб його постаті. І масштаб тієї втрати, якої сьогодні зазнала наша країна. У віці 101 року від нас пішов великий українець. Я щиро дякую долі за те, що в житті мені випала можливість особисто поспілкуватися з Борисом Євгеновичем. Це була грандіозна особистість. Важко писати про нього в минулому часі. Мої щирі співчуття родині та близьким Бориса Євгеновича. Вічна пам'ять!"

Металург, інженер, винахідник, науковець, викладач. Перший нагороджений званням Героя України. Академік. Геній. Легенда....

Geplaatst door Володимир Зеленський op Woensdag 19 augustus 2020

Борис Патон народився 27 листопада 1918 року в родині професора Київського індустріального інституту, закінчив КПІ за фахом інженер-електрик. У 1953-му очолив Інститут електрозварювання імені Є. Патона.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

З 1962 року по 1991-й він був президентом Академії наук УРСР, а зі здобуттям Україною незалежності став на чолі НАНУ - і перебував на цій посаді досі.

Борис Патон - був найстарішим з академіків країни. Він автор понад тисячі наукових публікацій і понад 400 винаходів. Основні роботи Патона присвячені автоматичному і напівавтоматичному зварюванню.

Нагадаємо, що Кернес поселить харків'ян у" мурашник " замість тубдиспансеру

Як повідомляв портал "Знай.uа", під Тернополем діти прибрали гори сміття після дорослих відпочиваючих.