20:09 19.08.2020

ЄС вже працює над санкціями щодо Мінська

2 хв читати
ЄС вже працює над санкціями щодо Мінська

Чиновники Європейського союзу вже приступили до роботи над обмежувальними заходами щодо білоруської влади відповідно до схваленої європейськими лідерами в ході відеоконференції домовленості про розширення списку санкцій з Білорусі, повідомила "Інтерфаксу" офіційний представник ЄС із закордонних справ Набила Масралі.

"Сьогодні керівники країн ЄС підтвердили свою згоду з міністрами закордонних справ держав-членів союзу в тому, що ЄС повинен ввести санкції щодо осіб, винних у насильстві, репресіях проти мирних маніфестантів і фальсифікації результатів виборів у Білорусі. Робота зі складання додаткового списку в рамках існуючих санкцій ЄС щодо Білорусі вже почалася", - сказала прес-секретар у середу в Брюсселі.

"Хоча ми не можемо сказати, коли ці додаткові списки будуть затверджені, ясно, що ми посилаємо сигнал білоруській владі що те, що сталося, неприйнятно, і ЄС не має наміру ставитися до цього з терпимістю", - продовжила співрозмовниця агентства.

За її словами, Євросоюз "паралельно продовжує закликати білоруську владу знайти вихід з кризи через припинення насильства, деескалацію і інклюзивний національний діалог".

"Ми готові зробити свій внесок у зусилля з мирного припинення кризи. ЄС повністю підтримує пропозиції ОБСЄ про діалог в Білорусі і готовий посприяти в їх просуванні", - додала представник Євросоюзу.

У середу відбулася позачергова відеоконференція глав держав і урядів країн ЄС, на якій європейські лідери висловили солідарність з народом Білорусі "в його прагненні реалізувати свої основні демократичні права" і заявили про невизнання результатів президентських виборів 9 серпня, які вони вважають сфальсифікованими. Вони також засудили "непропорційне і неприйнятне насильство з боку державних властей проти мирних демонстрантів".

"ЄС незабаром введе санкції проти значної кількості осіб, відповідальних за насильство, репресії і фальсифікацію результатів виборів", - оголосили керівники держав-членів Євросоюзу в заключному документі за підсумком відеонаради.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА