Брітні Спірс почала боротьбу. Вона хоче звільнитись від багаторічної опіки батька

Брітні Спірс

Автор фото, Getty Images

Американська співачка Брітні Спірс попросила суд не повертати батьку роль її опікуна.

Приписуючи доньці проблеми з психічним здоров'ям, Джеймі Спірс понад 12 років мав контроль над більшістю аспектів її життя та кар'єри.

У 2019 році він тимчасово перестав виконувати опікунські обов'язки через власні проблеми зі здоров'ям.

Деякі шанувальники співачки були переконані, що її тримають у такій ситуації проти її волі, та навіть заснували кампанію #FreeBritney (Свободу Брітні), щоб їй допомогти.

"Брітні категорично проти повернення Джеймсу статусу її опікуна", - йдеться в документах, направлених до Верховного суду Каліфорнії в Лос-Анджелесі.

Брітні Спірс з батьком

Автор фото, Getty Images

Підпис до фото, Співачка зі своїм батьком та багаторічним опікуном

Відповідно до документів, 38-річна співачка підтримувала формат опікунства, який "врятував її від краху, експлуатації хижими людьми та фінансового розорення" та дозволив їй "повернути собі позиції артиста світового класу".

Втім, Спірс хоче, щоб її опікуном на постійній основі стала її менеджерка Джоді Монтгомері, яка тимчасово виконувала опікунські обов'язки у відсутність батька співачки.

Джеймі Спірс також одноосібно контролював фінансові справи доньки.

Тепер співачка хоче, щоб її фінансами займалася кваліфікована корпоративна організація.

Адвокат Спірс очікує, що батько артистки "агресивно" оскаржить спробу усунути його від справ доньки.

Життя під опікою

Брітні Спірс

Автор фото, Getty Images

Зірка Брітні Спірс стрімко злетіла, коли їй було 16 років.

Але після драматичного розлучення з колишнім чоловіком Кевіном Федерляйном, від якого у неї двоє синів, та нервового зриву опікунство над нею перебрав батько та адвокат родини.

Під опікою співачка з 2008 року.

У випадку з Брітні опікуни мають повний контроль над її справами - всього, що стосується фінансів, здоров'я і її особистого життя, пишуть американські видання. Та отримують за це зарплатню у 1,1 млн доларів загалом, пише Forbes.

Як повідомляє незалежний спостерігач за подіями попкультури, автор Instagram-сторінки Diet Prada, Брітні за умовами опікунства не може сідати за кермо, голосувати, виходити заміж, народжувати дітей, витрачати гроші, самостійно контролювати фінансові операції, наймати адвоката на свій розсуд, публічно висловлюватися про умови опікунства - і це ще не весь список.

Зазвичай такі умови опікунства мають повністю або частково недієздатні люди - які або впали в кому, або мають серйозні психічні розлади.

Брітні ж за 12 років опікунства, за даними Insider, випустила 4 альбоми, протягом чотирьох років виступала з концертами на постійній основі у Лас-Вегасі, заробивши на цьому 140 млн доларів, запустила модний лейбл і лінійку парфумів під власним ім'ям, а також була суддею на телешоу з пошуку талантів Х Factor.

У соцмережах сформувався цілий рух за звільнення Брітні.

Рух набирає обертів: понад 109 тис. людей підписали петицію у Білий Дім з вимогою відкликати опікунство над Брітні, і понад 190 тис. осіб підписали петицію на Change.org з вимогою повернути співачці право призначити власного адвоката.

Хочете отримувати найважливіші новини в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram або Viber!