$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+13° Київ +14° Варшава +10° Вашингтон

В Одесі стартували зйомки фільму про окупацію Маріуполя

Ілона Завальнюк 19 Серпня 2020 20:45
В Одесі стартували зйомки фільму про окупацію Маріуполя

В Одесі почалися зйомки фільму «Тепер я турок, не козак», який переміг на 11 конкурсному відборі Держкіно. Картина розповідає про побут Маріуполя до і з початком Другої світової війни, кохання та міжнаціональні відносини.

«Маріуполь. Довоєнне життя в невеликому українському місті на березі Азовського моря. 17-річні Фрося і Льончик люблять один одного першою  пристрасною любов'ю: мріють одружитися. Але Фрося українка, а Ленчик єврей. Дуже важко батькові дівчини поріднитися з таким. Олексій Іванович добра людина, але своєрідний православний віруючий. Як йому поступитися своїми переконаннями і пустити в сім'ю іновірця? Вагітність Фросі. Перший день війни. Ленчик на фронт. Окупація. Розбомблений танцмайданчик, доноси, мародерство, фашистський терор проти євреїв, розстрілюють усіх, навіть дітей зі змішаною кров'ю... », - розкрила деталі сюжету Одеська кіностудія.

Сценарій до картини написав Євген Митько, який помер в 2007 році. Режисером фільму виступить 82-річний народний артист України Вілен Новак, який зняв «Принцесу на бобах» (1997). У стрічці буде звучати музика народного артиста Володимира Губи. Продюсер- Андрій Осипов, оператор-постановник - Данило Дедков.

Держава виділила на створення фільму 37 мільйонів гривень на Одеській кіностудії.

Цього місяця в Києві будуть перекривати дороги через зйомки фільму The Last Mercenary від Netflix за участю актора Жан-Клода Ван Дама.

Як повідомлялось, фільм про хлопчика з Донбасу номінували на престижну американську телепремію. А український хоррор про самоізоляцію зібрав п'ять світових кінопремій.