22:13, 19 Серпня 2020

Луцька міська клінічна лікарня отримала нове обладнання

Нещодавно Луцька міська клінічна лікарня отримала нове та сучасне обладнання, що допоможе рятувати життя лучан — апарати штучної вентиляції легень. Сьогодні результат впровадження нових технічних засобів раднику міського голови Ігорю Поліщуку презентувала директор цього закладу Лариса Духневич.

Про це повідомляють на веб-сайті Луцької міськради.

Вона зазначила, що нові апарати ШВЛ надзвичайно спрощують процес лікування важких хворих та можуть зіграти ключову роль у збереженні житті людини. За відсутності такого обладнання для вентиляції легень потрібно встановлювати спеціальний катетер, що зумовлює необхідність анестезії та інвазивного харчування. Лариса Духневич додала, що апарати ШВЛ вдалось придбати завдяки підтримці міської влади.

Окрім того, у лікарні нещодавно завершили ремонт приміщень на сьомому поверсі, триває ремонт на п’ятому поверсі. Відтак Лариса Духневич додала, що модернізація закладу — це постійний процес.

“Луцька міська клінічна лікарня, об’єктивно, одна із найкращих у області – наше місто увійшло в топ-5 міст України за готовністю до впровадження наступного етапу реформи вторинної ланки медичної галузі. Продовжуємо оновлення обладнання, встановили чотири нові апарати штучної вентиляції легень, що використовуються не тільки при пневмоніях, а й різноманітних травмах в ДТП та у випадках, коли пацієнт не може самостійно дихати”, – розповів Ігор Поліщук.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: