Для велосипедів створили автопілот (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для велосипедів створили автопілот (фото, відео)

Технології&Авто
630
Дослідники MIT Media Lab працюють над рішенням у вигляді автономного велосипеда.
Під керівництвом вченого-дослідника Кента Ларсона і кандидата Нароа Коретті проєкт MIT Autonomous Bicycle зосереджений навколо робочого прототипу електровелосипеда з двома розташованими пліч-о-пліч задніми колесами і двома двигунами – один з цих двигунів приводить в рух переднє колесо, а інший керує велосипедом, повертаючи це колесо з боку в бік.
Ідея полягає в тому, що клієнти спочатку будуть викликати найближчий доступний електровелосипед до їх поточного розташування через додаток. Керований GPS і датчиками ухилення від перешкод цей велосипед автономно пробирався до них з розсунутими задніми колесами, дозволяючи йому функціонувати як самокерований триколісний велосипед.
Для велосипедів створили автопілот (фото, відео)
Однак після досягнення кінцевого пункту користувача два лінійні приводи будуть автоматично втягувати задні колеса велосипеда разом, по суті перетворюючи їх на одне широке заднє колесо. Потім користувач буде їхати на велосипеді до місця призначення з відключеним кермовим двигуном.
Щойно вони прибули на місце призначення, байк повертається в режим трайка, переходячи до наступного користувача або найближчої зарядної станції.
Прототип вже був успішно протестований на кампусі Массачусетського технологічного інституту, і його можна побачити в дії на відео нижче.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас