Стрийська районна ТВК на Львівщині не запрацювала повноцінно

Новини 19 Серпня, 2020 649
Вибори на Львівщині. Фото 4studio

Вибори на Львівщині. Фото 4studio

Ймовірно неналежна робота ТВК пов’язана з самовідводом голови комісії Лідії Корінець (ВО «Батьківщина»). А заступник голови і секретар комісії не хочуть брати на себе відповідальність

Попри те, що перше засідання Стрийської районної територіально виборчої комісії відбулося 12 серпня, станом на 18 серпня районна ТВК немає затвердженого графіку роботи і графіку чергувань членів комісії. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА, пише Четверта студія.

Через це у місцевих організацій політичних партій можуть виникнути проблеми щодо подання своїх представників до складу сільських та селищних територіальних виборчих комісій. В межах новоутвореного Стрийського району Стрийська районна ТВК має сформувати 3 селищні та 4 сільські ТВК у кількості від 9 до 18 осіб. Зазначимо, що такі документи ТВК мають прийняти до 21 серпня.

Ймовірно неналежна робота ТВК пов’язана з самовідводом голови комісії Лідії Корінець (ВО «Батьківщина»). А заступник голови і секретар комісії не хочуть брати на себе відповідальність.

«Я пішла за власним бажанням. Я подивилася, що мій вік вже трохи не дозволяє. Ніхто нічого на мене не тиснув. Мені навпаки кажуть іти, бо маєш досвід», – розповіла Лідія Корінець у телефонній розмові ОПОРІ.

За словами голови Стрийської районної організації ВО «Батьківщина» Руслани Маєр, політична партія уже подала до Центральної виборчої комісії подання щодо заміни свого представника у керівному складі комісії.

Натомість секретар Стрийської районної ТВК Олеся Гуменна («Європейська Солідарність») сподівається на оперативне проведення заміни. Після чого буде можливість провести необхідні реєстраційні дії щодо ТВК у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань

Відповідно до пункту 1 частини 4 статті 208 Виборчого кодексу України повноваження члена відповідної територіальної виборчої комісії припиняються достроково у зв’язку з особистою заявою про складення повноважень члена комісії, така заява подається суб’єкту внесення кандидатури відповідного члена комісії для передачі відповідній виборчій комісії або для внесення подання про заміну члена виборчої комісії, а згідно частини 6 цієї ж статті Кодексу рішення про дострокове припинення повноважень члена виборчої комісії у зв’язку з внесенням подання про його заміну приймається одночасно з рішенням про включення до складу відповідної виборчої комісії іншого представника від того самого суб’єкта подання із одночасним призначенням цієї особи на відповідну посаду в комісії, яку займав член комісії, повноваження якого достроково припинені.

Коментарі

Позначки: , ,