Центр Москви атакували екзотичні молюски. Вулиці буквально заполонили гігантські руді слимаки, які з шаленою швидкістю розмножуються, відзначаються великою ненажерливістю і здатні заразити людей.

У Мосприроді попередили жителів про небезпеку гігантських помаранчевих слимаків, які розплодилися в столиці Росії У відомстві повідомили, що людина може заразитися від них паразитами. Про це пишуть російські ЗМІ.

Людям радять не чіпати молюсків голими руками, оскільки в їхній слизі можуть міститися деякі види паразитів і патогенних мікроорганізмів. В іншому випадку небезпеки для людей слимаки не несуть, кажуть експерти.

"Однак для садівників і городників цей молюск - справжня напасть, оскільки він вважає за краще харчуватися сільськогосподарською продукцією, особливо овочами і фруктами, і відрізняється великою ненажерливістю", - попереджають фахівці.

У Мосприроді також відзначили, що боротися зі слимаками або іншими шкідниками за допомогою хімії в столичних лісах заборонено законом, оскільки це може нашкодити природі і тваринам. Тому фахівцзавдяки з промерзанню землі взимку.

"Дорослі і молоді слимаки зимують в грунті, закопуючись в неї і впадаючи в анабіоз. А в лісі грунт зазвичай промерзає на кілька десятків сантиметрів в глибину, штучних джерел тепла там немає, так що в холодну пору популяція молюсків скоротиться", - пояснили в департаменті.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще