Встановлено, яка дієта найбільш швидко та безпечно позбавить від зайвих кілограмів

20 серп. 2020 р., 07:50:20

ГРЕЧАНА ДІЄТА  - це один з найбільш безпечних способів позбутися зайвої ваги шляхом обмеження харчування.  Проте, і у неї є свої особливості та навіть протипоказання, тому варто уважно поставитися до рекомендацій. Про це пишуть ЗМІ.

Гречана крупа - це безцінне джерело вітамінів і мікроелементів, які неймовірно корисні будь-якому організму.  

Але, у дієти є ПРОТИПОКАЗАННЯ:

- Годування грудьми.  Материнське молоко - єдине джерело харчування новонародженого, тому воно повинно забезпечувати його всіма необхідними вітамінами та мікроелементами.  Зрозуміло, для цього мамі слід різноманітно харчуватися, а не експериментувати з дієтами.

- Гіпертонія.  Оскільки дієта має на увазі повну відмову від цукру, не виключені сильні перепади тиску, які можуть завдати непоправної шкоди організму (аж до летального результату).

- Робота, пов'язана з підвищеною увагою: відсутність цукру здатна знизити увагу і уважність, а також істотно сповільнити швидкість роботи головного мозку.

- Діабет, виразкові ураження шлунка та кишечника - абсолютні протипоказання для дотримання гречаної дієти.

Існують два основних способи правильного приготування гречаної каші, аби вона стала не просто їжею, а дієтичним блюдом.


СПОСІБ № 1

Залити крупу холодною водою, на дуже повільному вогні довести до кипіння, а потім вимкнути газ, накрити каструлю кришкою і залишити на дві години.

СПОСІБ № 2

Залити крупу окропом, залишити на дві години.

Денна норма - 1 склянка крупи, заваренной в 2 склянках води.

Сіль і масло класти заборонено.  Їсти можна в будь-який час, крім як за 3 години до сну.  Гречана дієта є монодієтою, але можна додати в меню 1% -й кефір.

Найважче доводиться ласунам, адже вживання солодощів категорично заборонено.  Більш того, не можна вживати і більшість фруктів, оскільки вони містять досить велику кількість цукру.  Рекомендується для тих, кому зовсім не під силу, вживати сухофрукти - родзинки, курагу, чорнослив.  Однак, їх кількість не повинна перевищувати декількох штучок в день.

Тим, кому складно вживати в їжу кашу без будь-якого салату, можна порадити пити під час їжі несолодкий зелений чай.  Зверніть увагу, що це повинен бути звичайний зелений чай, без добавок і ароматизаторів. 

Оскільки цукор суворо заборонений, а його відсутність може негативно позначитися і на працездатності, і на загальному стані організму, - дієтологи радять один раз на день протягом періоду дієти випивати склянку води з розчиненою в ній ложкою натурального меду.  У чистому вигляді можна з'їсти мед при запамороченнях.

 

Кількість коментів у цієї статті: 0

Залишити коментар

Вашу адресу електронної пошти не буде опубліковано.