На Закарпатті понад сотню людей вже змінили виборчу адресу

Можливістю змінити виборчу адресу скористалися 111 закарпатців, що становить 1,14% від загальної кількості звернень про зміну виборчої адреси в Україні

На Закарпатті понад сотню людей вже змін…

Станом на ранок 19 серпня вже 111 мешканців Закарпатської області змінили свою виборчу адресу напередодні місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня. Серед них є ті, які змінили Закарпаття на інший регіон та ті, які навпаки вирішили голосувати на території області. Про це повідомляють представники Громадянської мережі ОПОРА з посиланням на сайт Державного реєстру виборців, пише Depo.Закарпаття.

За даними, які розміщені на сайті ДРВ, наразі 41 людина змінила виборчу адресу та виявила бажання голосувати на території Закарпатської області. Натомість 39 закарпатців, які, ймовірно, по факту проживають в інших областях України, однак зареєстровані на Закарпатті, змінили виборчу адресу та голосуватимуть за межами Закарпатської області. Ще 31 особа змінила виборчу адресу у межах регіону.

Загалом можливістю змінити виборчу адресу скористалися 111 закарпатців, що становить 1,14% від загальної кількості звернень про зміну виборчої адреси в Україні. 

Із 1 липня в Україні запрацював новий алгоритм, згідно з яким виборці можуть змінити виборчу адресу. Зробити це можна двома способами: подавши заяву у відділ Державного реєстру виборців особисто або ж онлайн за допомогою сервісу "Кабінет виборця" (за наявності електронного підпису). Кінцевий термін подачі заяви – 10 вересня.

Нагадаємо, за якою системою голосуватимуть 64 громади Закарпаття.

 

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme