Новини

Влада Уханя приховувала масштаби епідемії COVID-19 – розвідка США

Влада Уханя приховувала масштаби епідемії COVID-19 – розвідка США

Фото: Рixabay

Влада провінції Хубей і міста Ухань приховувала від офіційного Пекіна справжні масштаби епідемії коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на доповідь розвідувальних служб США.

За словами джерел видання з-поміж офіційних осіб, відповідна доповідь була представлена в США в червні. У неї були включені затвердження ЦРУ та інших розвідувальних служб. Вони вважають, що “місцеві чиновники протягом тижнів тримали офіційних осіб в Пекіні в невіданні” щодо того, яку небезпеку становить вірус.

За інформацією розвідки США, чиновники в Ухані й провінції Хубей “намагалися приховати інформацію від китайського керівництва”. Вони нібито могли побоюватися можливого покарання.

Як уточнили джерела видання, згідно з твердженнями розвідувальних служб США, влада в Пекіні також “зіграла роль в приховуванні відомостей про спалах (захворювання), приховуючи інформацію від Всесвітньої організації охорони здоров’я”. Однак основна відповідальність, як говориться в доповіді, нібито лежить на місцевій владі.

При цьому, хоча згідно з доповіддю, Пекін намагався домогтися точних відомостей від місцевої влади, розвідка США все одно вважає, що Комуністична партія Китаю приховувала важливу інформацію про захворювання від решти світу.

У публікації наголошується, що в світлі наведених в доповіді тверджень влади США можуть дещо пом’якшити курс щодо Китаю.

У ЄВРОСОЮЗІ ВИЗНАЛИ РОСІЮ І КИТАЙ ГОЛОВНИМИ ДЕЗІНФОРМАТОРАМИ ПРО КОРОНАВІРУС

Також держсекретар США Майкл Помпео звинуватив китайську комуністичну владу в глобальних масштабах поширення COVID-19 та заявив, що Китай мав б виплатити дев’ять трлн доларів для того, щоб компенсувати принаймні втрату 300 тисяч життів.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп збирається розглянути законопроєкт сенатора Ліндсі Грема про введення санкцій проти Китаю через коронавірус.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.