Навальний у комі. Штаб опозиціонера хоче вивезти його на лікування за кордон

Навальный

Автор фото, Reuters

Російський політик Олексій Навальний перебуває в комі в лікарні Омська, у нього симптоми отруєння. Точного діагнозу йому поки не поставили, але прихильники опозиціонера вже вимагають від Слідчого комітету порушити справу про замах на вбивство.

Штаб політика звернувся до Кремля з проханням допомогти з вивезенням за кордон для лікування. Німеччина і Франція заявили про готовність прийняти його на лікування. Проте в омській лікарні стан Навального оцінюють як "нетранспортабельний".

Про шпиталізацію російського опозиціонера повідомила вранці його речниця Кіра Ярмиш.

Літак, на якому летів опозиціонер, терміново приземлився в Омську.

"Сьогодні вранці Навальний повертався в Москву із Томська. В літаку йому стало зле. Літак екстрено сів в Омську. В Олексія токсичне отруєння. Зараз ми на "швидкій" їдемо в лікарню", - написала речниця політика у Twitter.

В інтерв'ю радіо "Ехо Москви" вона уточнила, що Навальному стало погано невдовзі після злету, і що його вже доправлено у лікарню швидкої допомоги.

Пропустити Twitter допис, 1
Дозволити контент Twitter?

Ця стаття містить контент, наданий Twitter. Ми питаємо про ваш дозвіл перед завантаженням, тому що сайт може використовувати файли cookie та інші технології. Ви можете ознайомитися з політикою щодо файлів cookie Twitter i політикою конфіденційності, перш ніж надати дозвіл. Щоб переглянути цей контент, виберіть "Прийняти та продовжити".

Кінець Twitter допису, 1

Як розповіла Ярмиш, Навальний знепритомнів.

У розмові з Російською службою Бі-бі-сі Кіра Ярмиш сказала, що зараз він без тями і його підключили до апарату штучної вентиляції легенів.

А у дописі в Twitter вона уточнила, що Навальний в комі.

"До лікарні на нашу вимогу викликали поліцію", - також повідомила речник у твіті.

Вона висловила припущення, що це могло бути зумисне отруєння, нагадавши, що рік тому в Навального вже було отруєння, коли він перебував під адміністративним арештом в Москві.

"Ми припускаємо, що Олексія отруїли чимось, що підмішали в чай. Це єдине, що він пив зранку. Лікарі кажуть, що токсин швидко всмоктався через гарячу рідину", - написала речниця політика у Twitter.

У розмові з "Ехом Москви" вона уточнила, що вранці в готелі Навальний почувався добре, а в аеропорту випив чорного чаю.

Водночас "Інтерфакс" із посиланням на джерело у медичних колах повідомляє, що лікарі попередньо діагностували у Навального "отруєння невстановленим психодислептиком".

Засновник "Фонду боротьби з корупцією" Олексій Навальний хотів взяти участь в президентських виборах у Росії 2018 року як самовисуванець. Але врешті ЦВК відмовила Навальному в реєстрації кандидатом на виборах за незнятої і непогашеної судимості.

Хочете отримувати найважливіші новини в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram або Viber!