Новини

США мають підтримати Світлану Тихановську – Байден застеріг Росію від втручання у справи Білорусі

США мають підтримати Світлану Тихановську – Байден застеріг Росію від втручання у справи Білорусі

Democratic presidential candidate and former Vice President Joe Biden waves next to U.S. Senator Kamala Harris (D-CA) after she accepted the Democratic vice presidential nomination during an acceptance speech delivered for the largely virtual 2020 Democratic National Convention from the Chase Center in Wilmington, Delaware, U.S., August 19, 2020. REUTERS/Kevin Lamarque

США мають підтримати опозиційного кандидата у президенти Білорусі Світлану Тихановську і закликати Росію не втручатися у справи сусідньої країни.

Про це написав кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден у Twitter.

“Хоробрі жителі Білорусі демонструють, що їхні голоси не вдасться змусити замовкнути за допомогою залякування або тортур. США мають підтримати Світлану Тихановську, закликати до чесних виборів. Росії треба сказати, щоб вона не втручалася: йдеться не про геополітику, а про право (народу – ред.) обирати власних лідерів”, – наголосив він.

ЛУКАШЕНКО ВТРАТИВ ЛЕГІТИМНІСТЬ І МАЄ ПІТИ У ВІДСТАВКУ – НІМЕЧЧИНА

Зазначимо, Ангела Меркель не бачить себе як посередника для врегулювання ситуації в Білорусі, оскільки Олександр Лукашенко відмовився від усіх запитів на телефонний дзвінок.

ЛУКАШЕНКУ ТА ІНШИМ БІЛОРУСЬКИМ ЧИНОВНИКАМ ЗАБОРОНИЛИ В’ЇЗД У ЛИТВУ

Раніше депутати Європарламенту оголосили президента Білорусі Олександра Лукашенка персоною нон грата.

Велика Британія заявила, що не визнає результати президентських виборів у Білорусі.

Раніше журналісти-розслідувачі повідомляли, що Росія стягує автозаки і бійців Росгвардії на кордон з Білоруссю.

Зазначимо, що 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За оголошеними ЦВК попередніми результатами, чинний президент Олександр Лукашенко набирає 80,23%, в опозиційного кандидата Світлани Тихановської – 9,90% голосів.

Пізніше у відповідь на результати виборів в Білорусі розпочались масові протести, які жорстоко придушували силовики.

14 серпня ЦВК Білорусі оголосила офіційні результати виборів президента, згідно з якими Олександр Лукашенко набрав понад 80% голосів.

16 серпня Лукашенко телефоном знову звернувся до президента Росії з проханням у разі загострення протестів спільно реагувати в рамках Генерального договору про колективну безпеку (ОДКБ).

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter, Telegram та Instagram.