Сучасні тенденції: Шкарлет розповів про розвиток STEM-освіти в Україні (ВІДЕО)

Фото з сайта liga.net

В Україні впроваджують концепцію природничо-математичної освіти. Це курси або програми навчання, які готують учнів до вищої освіти після школи й успішного працевлаштування.

Про це в програмі “Официальный разговор” на телеканалі “Дом” розповів Сергій Шкарлет, тимчасово виконуючий обов’язки міністра освіти і науки України.

STEM-освіта на сьогодні – це одна із сучасних тенденцій розвитку освіти в усьому світі, яка зокрема закладена в пріоритетні цілі сталого розвитку ООН. Якщо коротко, то STEM – латинська абревіатура, яка говорить про те, що це – наука, технології, інжиніринг та математика“, – сказав т. в. о. міністра освіти та науки України.

Читайте також: У Міносвіти залишаються 74 школи без інтернету, – Шкарлет.

Метою впровадження цієї концепції в Україні т. в. о. міністра назвав поступальний розвиток нашого суспільства.

“Суспільство все більше технологізується. Усі наші інновації та зміни переходять у soft- і nano-сферу, де необхідні певного виду знання, пов’язані з інженерним, творчим мисленням, із можливістю продукувати якісь нові ідеї та генерувати нові підходи вироблення і поширення наукових знань“, – підкреслив Шкарлет в ефірі телеканалу “Дом”.

Чиновник також зазначив, що STEM-освіта – це не експериментальний підхід, а концепція всієї системи освіти України – від дошкільної до освіти дорослих людей. Не можна проєктувати тільки на дошкільну або шкільну – будь-яка концепція вимагає продовження, переконаний т. в. о. міністра освіти та науки.

Глава Міносвіти також запевнив, що світова STEM-концепція буде реалізовуватися і для дітей з тимчасово непідконтрольних територій.

Читайте також: Пандемія коронавірусу: Шкарлет розповів про нововведення в школах (ВІДЕО).

“Саме бажання цих дітей зануритися в Україну, бути причетним до України, вчитися на території нашої країни – в ім’я цих дітей ми маємо й онлайн, й офлайнкурси готувати в межах світової STEM-концепції, щоб вони через 10, 12, 15 років отримали якісь конкурентні переваги на ринку праці “, – зазначив Сергій Шкарлет.

Більше випусків програми “Официальный разговор” дивіться за посиланням.

Прямий ефір