$ 39.6 € 42.28 zł 9.77
+3° Київ +6° Варшава +13° Вашингтон

Відео: Навального підключили до апарату ШВЛ, політик у комі

Ілона Завальнюк 20 Серпня 2020 10:21
Відео: Навального підключили до апарату ШВЛ, політик у комі

Російський опозиціонер Олексій Навальний підключений до апарату штучної вентиляції легенів, для цього його ввели у стан коми.

Зараз політик перебуває у реанімації в омській лікарні, медики оцінили його стан як важкий, передає Медуза. Лікарі виключають інсульт, інформує Baza. Наальному могли поставити діагноз «гостре отруєння невстановленим психодислептиком», пише Life Shot. Також є підозри на отруєння оксибутиратом натрію. Результати аналізів з'являться удень. Водночас заступник головного лікаря омської лікарні Анатолій Калініченко заявив, що немає упевненості, що причиною стану Навального є отруєння.

Навальному стало погано у літаку, який летів з Томська в Москву. Пасажири чули крики опозиціонера під час польоту, житель Томська Павло Лебедєв опублікував відповідне відео.



«Він сказав, що погано себе почуває, попросив у мене серветку - у нього був піт. Попросив з ним поговорити, бо йому хочеться концентруватися на звуці голосу. Я з ним розмовляла, після чого до нас під'їхав візок з водою. Я запитала, чи допоможе йому вода, він сказав, що ні, і, швидше за все, йому потрібно відійти. Відійшов у туалет і після цього втратив свідомість», - пояснила представниця команди Навального Кіра Ярмиш Еху Москви.

У кав'ярні аеропорту Томська, де пив чай ​​Навальний, проводиться внутрішня перевірка, повідомив власник Інтерфаксу. Він має намір подивитися записи з камер спостереження.

Видео: Навального подключили к аппарату ИВЛ, политик в коме

Територію лікарні, куди поклали політика, патрулюють правоохоронці, на місце прибули співробітники ФСБ, пише НГС-Омськ.

Слідчий комітет РФ будуть просити відкрити кримінальну справу за статтею про посягання на життя громадського діяча.

Нагадаємо, сьогодні уранці Олексія Навального поклали до реанімації.У команді політика вважають, що опозиціонера отруїли навмисне. Навальному стало погано під час польоту з Томська до Москви, пілоту довелось екстрено садити літак в Омську.

Раніше 4 березня 2018 року колишній співробітник ГРУ ФСБ РФ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені без свідомості у торговому центрі Maltings у Солсбері. Пізніше з’ясувалося, що вони були отруєні розробленою в Росії нервово-паралітичною речовиною «Новачок». Британська розвідка встановила, що речовина була виготовлена ​​в Саратовській області.