Росія вимогою щодо виборів на Донбасі зриває зустріч радників "нормандського формату", - Гармаш

Росія, зливаючи у ЗМІ документ з вимогою скасувати постанову Верховної Ради про вибори на окупованому Донбасі, мала іншу мету

Росія вимогою щодо виборів на Донбасі зр…

Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомив представник переселенців з окупованого Донбасу у ТГК Сергій Гармаш, передає Depo.Донбас.

Він зазначив, що "зливаючи" у ЗМІ цей документ, Москва зробила (навіть теоретично) неможливим не тільки виконання цієї вимоги, але і саму постановку такого питання перед парламентом".

"Таким чином, Росія свідомо загнала ситуацію в глухий кут, блокуючи майбутню зустріч радників Н-4, проти якої раніше відкрито виступав Козак. РФ хоче зірвати зустріч, заблокувати роботу самого інституту радників, але перекласти відповідальність за це на Україну.  Далі, посилаючись на неефективність інституту радників Н-4, Москва висуне вимогу передати вирішення всіх питань на рівень ТКГ, в якій немає Франції та Німеччини, але є ОРДЛО.  Саме це є метою РФ, а не скасування постанови Ради. Постанова Ради - лише привід", - зазначив Гармаш.

Він припустив, що "предметом шантажу України і Заходу буде той крихкий мир, який Україна має  останні 26 днів на Донбасі".

"Що ж, Україна зробила все, щоб він тривав якомога довше, щоб якомога більше життів було збережено. Говорити про цінності життів для Росії і її маріонеток-колаборантів на Донбасі, які вбивають за політичні переконання - наївно. Так що, нас чекають або спроби субьектівізаціі ОРДЛО, або загострення на фронті. Або дипломатичний тиск Заходу на Москву, якого ми не побачимо, але ознакою якого буде сам факт зустрічі радників Н-4. Погано, що предметом таких торгів між Заходом і Москвою може бути як раз суб'єктивізація ОРДЛО", - зазначив він.

Нагадаємо, у ЗМІ оприлюднено проєкт заключного "документу", який вимагають ухвалити росіяни для проведення зустрічі радників лідерів "нормандського формату". Як зазначається, цей "документ" українська сторона отримала сьогодні. Головна вимога росіян – скасувати постанову, яка не дозволяє проводити місцеві вибори на окупованих територіях.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme