Лукашенко піде на всі поступки, яких вимагатиме Путін – Зінкевич

Лукашенко піде на всі поступки, яких вимагатиме Путін – Зінкевич

Олександр Лукашенко намагатиметься утримати владу, і заради цього піде на будь-які поступки, яких від нього вимагатиме президент Росії Володимир Путін.

Таку думку в ефірі “Прямого” висловила народний депутат “Європейської Солідарності” Яна Зінкевич.

“…я думаю, що може бути під питанням взагалі державність Білорусі, на жаль. І дійсно, наскільки Лукашенко піде на поступки – я думаю, що, мабуть, на всі, що попросять. Тому що зараз втратити владу… І він до кінця, мабуть, не уявляє ситуацію, що відбувається. Йому, в принципі, всі стверджують, що він дуже крутий, що він найкращий президент, що в нього величезна підтримка. І він навіть вірить, що в нього такі рейтинги”, – сказала вона.

На її думку, Лукашенко знаходиться у вакуумі і дійсно вважає масові протести такими, що керуються Заходом.

“Білоруси вчаться відбивати своїх, що важливо. Тому що раніше, наприклад, споглядали, як в Росії арештовують їхніх товаришів, а зараз вже дійсно відбивають, приходять під СІЗО. Є організовані великі волонтерські групи, які підтримують як родини, так і тих людей, які вже звільнилися. Але досі залишаються ув’язненими велика кількість, скажімо так, і може бути арештована знову ж таки дуже велика кількість людей. І тому я не вважаю, що він впорався з мітингами. Але наскільки вистачить цього протесту – важко спрогнозувати”, – додала Яна Зінкевич.

Зазначимо, що 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За оголошеними ЦВК попередніми результатами, чинний президент Олександр Лукашенко набирає 80,23%, в опозиційного кандидата Світлани Тихановської – 9,90% голосів.

Пізніше у відповідь на результати виборів в Білорусі розпочались масові протести, які жорстоко придушували силовики.

14 серпня ЦВК Білорусі оголосила офіційні результати виборів президента, згідно з якими Олександр Лукашенко набрав понад 80% голосів.

16 серпня Лукашенко телефоном знову звернувся до президента Росії з проханням у разі загострення протестів спільно реагувати в рамках Генерального договору про колективну безпеку (ОДКБ).

Європарламент оголосив Олександра Лукашенка персоною нон грата.

19 серпня білоруські протестувальники оголосили перерву до вихідних – для “фізичного перепочинку”.

Очільники держав Євросоюзу не визнають результати виборів у Білорусі, повідомила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter, Telegram та Instagram.