У Харкові схопили громадянина Азербайджану, якого шукають за викрадення людини на Росії

Харківський суд взяв під варту розшукуваного на Росії громадянина Азербайджану

У Харкові схопили громадянина Азербайджа…

Про це йдеться в ухвалі Московського районного суду Харкові від 14 серпня, передає Depo.Харків.

 

Суд розглянув клопотання прокурора про застосування тимчасового арешту щодо громадянина Азербайджану. Чоловіка 12 серпня на проспекті Ювілейному, 5 у Харкові затримали співробітники поліції та СБУ.

 

Громадянин Азербайджану розшукується на Росії за підозрою у викраденні людини та вимаганні. Чоловік був оголошений у міжнародний розшук Вологодським міським судом 3 квітня 2020 року. Розшук з метою подальшої екстрадиції на Росію проводився по лінії Інтерполу.

 

Затриманий вказав, що жодного злочину будь-де не вчиняв і до кримінальної відповідальності не притягався. Проти задоволення клопотання заперечував. Його захисник в судовому засіданні проти задоволення клопотання заперечувала та просила слідчого суддю звернути увагу на наступне: долучені до клопотання матеріали не містять відомостей, який саме компетентний орган Російської Федерації, на підставі якого документу просить затримати чоловіка, відповідний документ про розшук не долучений до клопотання, а наявні лише документи правоохоронних органів України.

 

Постанова Вологодського міського суду Вологодської області, якою чоловіку обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, містить застереження, що строк досудового розслідування у кримінальній справі, в якій винесено дану постанову, триває до 9 червня 2020 року, тобто на даний момент вже закінчився. Відомості про продовження строку досудового розслідування відсутні.

 

Крім того, захисник зазначила, що вимога прокурора обрати тимчасовий арешт строком на 40 діб суперечить міжнародному договору, укладеному між Україною та Росією, згідно з яким, особа, затримана на території України з метою подальшої екстрадиції на Росію, має бути звільнена, якщо протягом 1 місяця не надійде запит на її видачу. Тобто тимчасовий арешт може тривати не більше місяця.

 

Вивчивши матеріали справи, суд постановив задовольнити клопотання прокурора та застосувати стосовно громадянина Азербайджану тимчасовий арешт строком на 40 діб.

 

Нагадаємо, що в Харківській області протягом доби кількість випадків коронавірусу збільшилася на 3,66% - до 6849 пацієнтів. У Харківській області протягом доби померли п’ятеро людей, у яких був підтверджений коронавірус.

 

Читайте також: У Харківській області через пандемію COVID-19 скасували шкільні лінійки на 1 вересня, – ОДА

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme