Новини

Навального могли отруїти невстановленим психодислептиком: політик у комі та підключений до апарату ШВЛ

Навального могли отруїти невстановленим психодислептиком: політик у комі та підключений до апарату ШВЛ

FILE PHOTO: Russian opposition politician Alexei Navalny takes part in a rally to mark the 5th anniversary of opposition politician Boris Nemtsov's murder and to protest against proposed amendments to the constitution, in Moscow, Russia February 29, 2020. REUTERS/Shamil Zhumatov/File Photo

Російський опозиційний політик Олексій Навальний знаходиться в Омській лікарні у стані коми. 

Про це у Twitter написала прессекретар Навального Кіра Ярмиш.

Вона повідомила, що зараз політик підключений до апарату штучної вентиляції легенів. При цьому лікарі обіцяли дати інформацію кілька годин тому, однак досі немає жодних результатів аналізів або будь-якої інформації про причини отруєння.

“Олексій раніше на апараті ШВЛ. Він в комі у важкому стані. Результатів аналізів поки немає”, – написала Ярмиш.

Лікар Омської лікарні Анатолій Калініченко заявив, що наразі медики вивчають кілька діагнозів, які могли стати причиною стану опозиціонера.

“Пацієнт знаходиться у нас в лікарні. Стан його важкий. Знаходиться на апараті ШВЛ, але стан його стан стабільний. Є кілька діагнозів, які уточнюються. Проводяться консультації. Протягом сьогоднішнього дня ми точно визначимося з діагнозом”, – повідомив Калініченко.

Він додав, що поки немає точної впевненості, що причиною його стану є отруєння.

“Отруєння розглядається, як одна з можливих причин погіршення стану. Але можуть бути та інші. Більш докладно я не можу повідомити”, – сказав лікар.

Як повідомляє “Інтерфакс” з посиланням на власне джерело, лікарі поставили попередній діагноз  Навальному – отруєння невстановленою психодислептиком.

“Попередній діагноз: гостре отруєння невстановленою психодислептиком”, – сказав співрозмовник агентства.

Психодислептики – речовини, здатні викликати галюцинації.

Раніше в інтернеті з’явилось відео, як російський політик Олексій Навальний кричить у літаку.

Нагадаємо, російському опозиціонеру Олексію Навальному сьогодні стало погано під час перельоту з Томська в Москву, зараз він у реанімації. За словами його прессекретаря, Навальний був отруєний чимось, підмішаним в чай.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.