Розвиток зеленої енергетики в Україні зменшує можливості політичного шантажу з боку Росії, яка намагається зберегти свій вплив на Україну та ЄС за допомогою поставок традиційних енергоресурсів – газу, вугілля та ядерного палива.
Про це у своєму блозі написав експерт енергетичного ринку Віктор Куртєєв.

"Розвиток ВДЕ-важливий елемент національної безпеки. Стимулюючи зростання вироблення електроенергії на внутрішньому ринку, ми все далі йдемо від проблеми російського газу як елемента політичного шантажу» ,- вважає експерт.

За його словами, за останні десять років "зелена" енергетика залучила близько 10 млрд дол інвестицій і разом з агросектором є лідером за цим показником. Він також зазначає, що" зелена індустрія " повинна стати флагманом розвитку економіки.

Як вказує Куртєєв, Україна повинна вжити заходів, які сприятимуть збільшенню вироблення зеленої електроенергії, а також зростанню споживання електроенергії в різних секторах.

"Вони дозволять" перезавантажити " енергетику-зробити її сучасною і технологічною»,- додав експерт.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Як повідомлялося, за підсумком І півріччя Україна виробила 12,2% екологічної енергії (сонце, вітер, гідростанції та біостанції) проти 8,8% в аналогічному періоді 2019 року.

Нагадаємо, все ядерне паливо Україна закуповує у російської компанії "ТВЕЛ" і американської Westinghouse. У свою чергу виробництво електроенергії з вугілля створює багато шкідливих викидів, що погіршує ситуацію в екології.

Країни Європи, в т. ч. Україна, нарощують виробництво зеленої електроенергії - з сонця і вітру, щоб поліпшити екологію і позбутися від необхідності купувати паливо за кордоном. При цьому Росія, як ключовий експортер вугілля і газу в країни ЄС, намагається зберегти свій економічний і політичний вплив на Європу. Володимир Путін і російські пропагандисти неодноразово критикували зелену енергетику, кажучи про нібито її шкоду для людей, птахів, земляних черв'яків.