«Центренерго» виплатив держшахтам 216 млн грн боргів

«Центренерго» виплатив держшахтам 216 млн грн боргів

До кінця місяця загальна сума виплат сягне 400 млн грн

«Центренерго» виплатив держшахтам 216 млн грн боргів
Фото: pixabay.com

ПАТ «Центренерго» направило державним шахтам 216 млн грн на погашення заборгованостей за поставлене ними паливо. Про це повідомляє пресслужба компанії.

«До кінця місяця сума розрахунків із державними вугледобувними підприємствами сягне понад 400 млн грн, таким чином усі розрахунки ПАТ «Центренерго» із шахтарями будуть виконані на 100%.

Сподіваємося, ці кошти допоможуть шахтам збільшити видобуток, і як наслідок – зменшити собівартість продукції та зробити умови праці шахтарів безпечнішими», – йдеться у повідомленні.

«Отримати ресурси для розрахунків за вугілля українського видобутку державній енергогенеруючій компанії вдалося завдяки продажу з аукціону електроенергії на період до кінця року», – додали у компанії.

У «Центренерго» у коментарі «Інтерфакс-Украна» уточнили, що гроші перераховані 19 серпня з тих коштів, які вдалося виручити від продажу минулого тижня близько 4,6 млн МВт-год електроенергії до кінця року.

Станом на 21 липня «Центренерго» перерахувала понад 143 млн грн вугледобувним підприємствам у рамках виконання плану погашення заборгованості.

Нагадаємо, Кабмін розблокував процес підготовки до приватизації «Центренерго».

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що державна компанія «Центренерго», яка опинилася після перемоги Володимира Зеленського в орбіті Ігоря Коломойського, активно закуповувала вугілля в Росії, намагаючись піти від роботи з домінуючим постачальником в особі Ріната Ахметова.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло