СБУ викрила багатомільйонну корупційну схему в «Укрзалізниці»

СБУ викрила багатомільйонну корупційну схему в «Укрзалізниці»

Правоохоронці обшукують приміщення УЗ у Києві та Вінниці

СБУ викрила багатомільйонну корупційну схему в «Укрзалізниці»
фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України (СБУ) зафіксувала розкрадання мільйонів гривень бюджетних коштів у тендері на ремонт пасажирських потягів «Укрзалізниці». Наразі СБУ спільно з Нацполіцією проводять у Києві та Вінниці обшуки у службових приміщеннях Укрзалізниці та офісах комерційних структур. Про це повідомляється на офіційному сайті СБУ. 

За даними досудового слідства, корупційна схема була організована управлінцями філії «Пасажирська компанія» «Укрзалізниці» через афілійовані фіктивні компанії.

На основі зібраних доказів відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем».

Слідчі СБУ встановили, що протягом 2019-2020 років «Пасажирська компанія» виділила понад 60 мільйонів гривень на ремонт пасажирського рухомого складу. Унаслідок корупційних маніпуляцій, переможцями тендерних торгів стали підконтрольні організаторам структури, які продавали запчастини за завищеною ціною.

Експертиза СБУ встановила, що внаслідок діяльності цієї схеми державі було завдано збитків на суму майже 12 мільйонів гривень.

Раніше СБУ задокументувала масштабне розкрадання коштів «Укрзалізниці» через закупівлю неякісних запчастин.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло