Петиція про не закриття унікальної лікарні, з європейськими методами лікування. Обласну психіатричну лікарню у селі Вільшани на Хустщині планують приватизувати.

У цій унікальному закладі з європейськими методами лікування, медики – справжні фанати своєї справи. Не відвертаються від хворих на туберкульоз і усіляко намагаються дати затишок кожному пацієнту.

Колишній працівник закладу зареєстрував петицію на сайті Президента України аби її підписало якомога більше небайдужих осіб.

Обласна психіатрична лікарня у селі Вільшани на Хустщині. Її звели у середині минулого століття. Саме тут лікують закарпатських пацієнтів за кращими світовими практиками. Хворих в обласну лікарню скеровують районні психіатри. В середньому, там допомагають близько тисячі пацієнтів на два роки.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Спеціалізується заклад, саме на роботі з людьми, у яких хронічний безремісійний перебіг. Зазвичай, фахівці не беруться одразу встановлювати чіткі межі терміну лікування. У цьому закладі, медики – справжні фанати своєї справи.

Віталій Баранов працював лікарем у вільшанський психіатричній лікарні з 2003 по 2005 рік. Чоловіку стало відомо, що заклад планують закрити назавжди. Тож пан Віталій створив петицію на сайті Президента України аби її підтримало якомога більше небайдужих осіб. Чоловік переконаний, держава, у якій не підтримують хворих громадян – не має майбутнього.

Наразі комунальне некомерційне підприємство "Обласний заклад з надання психіатричної допомоги" знаходиться на балансі Закарпатської обласної ради. Але яка подальша доля хворих, якщо врешті унікальну реабілітаційну лікарню європейського рівня приватизують – під великим питанням.

Раніше портал "Знай.ua" писав 5 годин возили на швидкій - на Тернопільщині пацієнта з пневмонією відмовлялися приймати лікарні

Також портал "Знай.ua" писав, що Комаровський відповів на страхи українців про кондиціонери: "Джерелом бактерій може стати..."

Також портал "Знай.ua" писав Все включено, ваги вимкнені: як не набрати зайві кілограми у відпустці