У Вінницькій області на філії “Укрзалізниці” викрили злочинну схему, внаслідок якої державі завдано збитків на майже 12 мільйонів гривень.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби на сайті МВС України.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка, слідство обґрунтовано підозрює посадових осіб філії “Укрзалізниці” в організації схеми привласнення державних коштів через афілійовані комерційні структури, зокрема, з ознаками фіктивності.

“Встановлено, що протягом 2019-2020 років філія виділила понад 60 млн гривень для закупівлі товарно-матеріальних цінностей для ремонту пасажирського рухомого складу. Переможцями тендерів стали підконтрольні організаторам структури, яким “Укрзалізниця” перерахувала всю суму”, – йдеться в повідомленні.

Експертизи показали, що вартість придбаних товарів було завищено, що завдало збитків державі на суму майже 12 мільйонів гривень.

Кримінальне провадження відкрито за статтею “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”.

Такий злочин карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років і з конфіскацією майна.

Зазначається, що СБУ спільно з Нацполіцією проводять у Києві та Вінниці низку обшуків у службових приміщеннях Укрзалізниці та офісах комерційних структур.

“У межах кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії”, – додали в СБУ.