Французька компанія купує ще два підприємства колишнього агрохолдингу «Агрейн»

Французька компанія купує ще два підприємства колишнього агрохолдингу «Агрейн»

АМКУ розглядає заяву на купівлю 50% у статутному капіталі двох агропідприємств

Французька компанія купує ще два підприємства колишнього агрохолдингу «Агрейн»
Фото: agreintrans.com.ua

Французька компанія «SAS Investcompagnie» планує придбати ТОВ «Агростем» у Житомирській і ТОВ «Елеватор Агро» в Чернігівській областях, що входили до складу аграрного холдингу «Агрейн», який завершив діяльність в Україні у 2016 році.

Згідно з порядком засідання Антимонопольного комітету України (АМКУ), відомство може надати «SAS Investcompagnie» дозвіл на придбання понад 50% у статутному капіталі двох агропідприємств, передає Інтерфакс-Україна.

АМКУ 26 березня дозволила «SAS Investcompagnie» придбати контроль над ТОВ «Агрікор Холдинг» (Чернігівська обл.), ТОВ «Агропрайм Холдинг» (Ізмаїл) і ТОВ «Агровіт» (Черкаська обл.), які також входили до складу аграрного холдингу «Агрейн».

У Єдиному держреєстрі (ЄДР) юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, кінцевим бенефіціаром всіх трьох агропідприємств значиться Анна Шевцова.

За даними французького реєстру, «SAS Investcompagnie» була створена у квітні 2018 року зі статутним капіталом 250 000 євро. Її президентом значиться Анна Рубцова.

За інформацією ЄДР, кінцевим бенефіціаром ТОВ «Агростем» є Ольга Майборода, ТОВ «Елеватор Агро» – Володимир Євтушенко.

Агрохолдинг «Агрейн» до того, як у 2016 році припинив діяльність, був одним з найбільших в Україні, його земельний банк становив близько 130 000 га. Компанія володіла елеваторними потужностями в обсязі 330 000 т сільгоспкультур одночасного зберігання, а також займалася молочним і м'ясним тваринництвом.

У 2014 році агрохолдинг «Агрейн» заявляв про спробу захоплення невідомими особами головного офісу компанії, після чого був відкритий ряд судових проваджень щодо керівництва, на майно агрохолдингу були накладені арешти.

Раніше Mind писав, куди українському приватному інвестору вкласти гроші, та чи дійсно будуть виправдані інвестиції у житло у 2020 році.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло