АМКУ відкрив нову справу за ознаками тендерної змови на будівництві Подільського мосту

АМКУ відкрив нову справу за ознаками тендерної змови на будівництві Подільського мосту

На загальну суму близько 100 млн грн

АМКУ відкрив нову справу за ознаками тендерної змови на будівництві Подільського мосту
фото: facebook.com/khmelnitskyy.aleksey

Адмінколегія Північного міжобласного територіального відділення АМКУ відкрила справу за ознаками змови на торгах по будівництву Подільського мосту у Києві на загальну суму близько 100 млн грн. Про це повідомив  голова відділення Олексій Хмельницький на своїй сторінці у фейсбуці.

Згідно з повідомленням, спеціалісти відділення звернули увагу на процедури державних закупівель з виконання проєктних робіт та будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у Києві, зокрема під час участі ТОВ «ФОРМА» та ТОВ «ІНВЕСТИЦІЙНО-БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «УКРБУД» у 5 закупівлях, які проводились КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва».

Хмельницький зазначив, що «відділенням зокрема встановлено давно знайому сукупність обставин», а саме:

  • подання своєї пропозиції для участі у процедурі закупівлі однією компанією з ІР-адреси, яка належить «супернику», спільне використання ІР-адрес для звітності до органів ДПС;
  • спільне використання ІР-адрес для керування рахунками;
  • не зниження учасниками своїх цінових пропозицій під час участі у окремих процедурах;
  • одночасне перебування однієї фізичної особи у трудових відносинах з учасниками, подання учасниками тендерних пропозицій в один день, синхронність дій учасників під час отримання банківських гарантій.

«Тобто типовий набір дій, які можуть свідчити про небажання чесно конкурувати та обмін інформацією між зазначеними компаніями. Звісно, плануємо звернутись за допомогою в розслідуванні і до правоохоронних органів», – додав Хмельницький.

Він нагадав, що навесні цього року в АМКУ вже було відкрито справу за ознаками антиконкурентної змови при проведенні тендерних процедур між генпідрядником будівництва мосту компанії «Еко-Буд-Трейд» та ТОВ «ФОРМА» на загальну суму понад 4 млрд. Наразі триває збір доказів.

Подільский мостовий перехід – мостовий перехід, що споруджується в Києві через річку Дніпро та має з'єднати Поділ з лівобережними районами Воскресенка та Райдужний масив. Розпочате 1993 року (фактично 2003) будівництво мостового переходу неодноразово зупинялося через брак фінансування, відповідно дата відкриття багатразово відкладалася.

Нещодавно зловмисники вкрали 12 нових тросів, які Київ отримав від німецького виробника. Вони мали тримати конструкцію мосту.

Нагадаємо: АМКУ оштрафував «Укрзалізницю» на 18 млн грн.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло