UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Амбіції Ситника у справі "Роттердам+" коштували держбюджету 100 млн грн, – Вовк

Колишній голова НКРЕКП Дмитро Вовк закликав директор НАБУ Артема Ситника відмовитися від помсти та закрити надуману справу про схему "Роттердам+"
 

З відповідним закликом Вовк звернувся до Ситника у своєму блозі на УП, інформує Depo.ua.

"Якщо "боротьбу з корупцією" в Україні порівнюють з "рибалкою" та пошуком "великої риби", то доречним стає нагадати, що "розмір вилову дорівнює розмаху рук рибалки". Так само і у Артема Сергійовича Ситника, тільки помножене на його фантазії та бажання помсти з метою хоч якось виправдати медійно-юридичну бульбашку під назвою "розслідування Роттердам+". В своєму світському інтервʼю для "Української правди" Артем Сергійович озвучив ряд "незакритих питань", що мають визначити подальшу долю цього "розслідування", – написав колишній очільник НКРЕКП

Він вказав на несправедливість твердження Ситника про відсутність потерпілих.

"Потерпілі є, але соромно їх показати суспільству – Нікопольський завод феросплавів, Запорізький завод феросплавів. Тобто медійний замовник всієї справи – Коломойський разом зі своїм партнером Пінчуком. Не комільфо, тому спостерігається спроба перекласти відповідальність на Кабінет міністрів. І отримують логічну реакцію – спершу доведіть хоча б щось!

Друге – експертиза за весь період дії формули, як стало відомо, встановила відсутність збитків для споживачів/держави, а відповідно і законність рішень НКРЕКП. До слова, пан Ситник продовжує тактику приховування невигідних для себе експертиз.

Третє – щодо міжнародних запитів. На поверхні є як мінімум кілька протиріч. Ви самі визнали – відповіді від інших країн може взагалі не бути! Дивно, що не звинуватили інші країни. Хоча, якщо експертизи свідчать про відсутність збитків, то користі від таких міжнародних запитів не більше НУЛЯ", – пише Вовк.

На його думку, існує два шляхи вирішення ситуації:

 - продовжувати витрачати бюджетні кошти на амбіції керівництва НАБУ (а такі витрати вже сягнули майже 100 млн грн) та задля створення видимості обʼєктивності продовжувати театр абсурду – проводити обшуки в Офісі президента щодо підпису Зеленського під "Амстердам+", тероризувати запитами МВ;

- набратися сил та сміливості прийняти законне рішення – закрити фейкову справу "Роттердам+" через відсутність доказів та сплив розумних строків.

Він нагадав позицію судді ВАКС Віри Михайленко щодо призупинення справи "Роттердам+": "Зупиненням досудового розслідування маскується його подальша змістовна неспроможність – коли підозра була предʼявлена, проте слідчими діями не підтверджується обвинувачення, а тому досудове розслідування заходить у глухий кут".

Нагадаємо, 7 серпня НАБУ закрило справу "Роттердам+".

Довідка: 8 серпня 2020 р. закінчувався термін проведення розслідування, яке триває 3,5 роки, з березня 2017 р. Згідно з кримінально-процесуальним кодексом, до 8 серпня 2020 р. НАБУ зобов'язане було завершити розслідування, а САП передати справу до суду або закрити справу за відсутністю складу злочину.

Читайте також: Чому НАБУ бреше: ТОП-5 суперечливих заяв Артема Ситника

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme