стрічка

Для оздоровлення дітей у Рожищенському районі планують відкрити 14 закладів

15 Травня 2019, 11:30
Відпочинок і оздоровлення дітей 1106
Відпочинок і оздоровлення дітей

Голова райдержадміністрації Інна Гайворонська 14 травня провела апаратну нараду, в якій взяли участь начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади в районі.

Про це повідомляють у відділ з питань організаційної роботи, внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Про підготовку до проведення  оздоровчої  кампанії  2019 року проінформував начальник відділу освіти та молоді райдержадміністрації. «Відповідно до прогнозних показників у літній період плануємо відкрити 14 оздоровчих  закладів з денним перебуванням школярів,  охопивши оздоровленням 725 дітей, що у порівнянні з минулим роком – на 5 таборів та на 175 дітей більше», – зазначив чиновник.

На харчування дітей  передбачено виділити з місцевого бюджету  260 тис. грн. з розрахунку  25 грн. на дитину. На підготовку до оздоровлення заплановано виділити 20тис.грн. для придбання  спортивного інвентаря.

Оздоровча кампанія в районі стартувала ще з лютого. Зокрема, відправлено  в УДЦ «Молода гвардія»  6 дітей  пільгової категорії та УДЦ «Артек» – 5 дітей. Центральною районною лікарнею оздоровлено – 11 дітей, які перебувають на диспансерному обліку.

Допомогу в оздоровленні дітей щорічно надають громадські організації та релігійні місії.  Також в районі понад 6 років працювало 2 релігійні табори – табір з денним перебуванням школярів Церкви християн баптистів та Православно-патріотичний дитячий наметовий табір Рожищенського благочиння, який організовує  Волинська Єпархія Української Православної Церкви, де планується охопити відпочинком понад 200 дітей. У цьому році за кошти Церкви християн баптистів заплановано стаціонарний табір на базі колишнього табору «Орлятко».

В першочерговому порядку будуть оздоровлюватися діти соціально вразливих категорій.

Пріоритетними напрямками щодо  оздоровлення дітей у поточному році і надалі залишаються – безпека перебування дітей у дитячих таборах, безпека при перевезенні груп дітей на оздоровлення, забезпечення відпочиваючих  якісними оздоровчими послугами, послугами  з харчування.

Читайте такожЯк діти з Рожищенського навчально-реабілітаційного центру відпочивають у «Проліску»

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024