У Німеччині запроваджують заборону на пластикові пакети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині запроваджують заборону на пластикові пакети

Світ
645
Німецький Бундестаг ухвалив рішення, згідно з яким супермаркети з 2022 року не пропонуватимуть покупцям пластикові пакети.
Уряд Німеччини підготував відповідний законопроєкт у листопаді минулого року.
Після перехідного періоду, який за наполяганням роздрібної торгівлі збільшили з шести до 12 місяців, пластикові пакети з товщиною стінок від 15 до 50 мікрометрів будуть заборонені. Як правило, саме такі пакети пропонують на касах в магазинах.
Не підпадають під заборону сумки для багаторазового використання, а також тонкі пластикові пакети, які використовують у відділах продажів овочів і фруктів.
В Організації із захисту навколишнього середовища WWF вважають, що ця заборона має скоріше символічний характер, адже в Німеччині тільки один відсоток споживання синтетичних матеріалів припадає на пластикові пакети.
Розкритикували урядовий законопроєкт як недостатній і представники фракцій Лівої партії і Зелених у Бундестазі. Прессекретар з питань захисту навколишнього середовища зелених Беттіна Гоффман заявила, що це лише крапля в морі. За її словами, таким “мінізаконом не вдасться зупинити тренд на одноразову упаковку”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас