$39.47 €42.18
menu closed
menu open
weather +10 Київ

ДТЕК приєдналася до ініціативи Олени Зеленської "Бізнес без бар'єрів"

ДТЕК приєдналася до ініціативи Олени Зеленської "Бізнес без бар'єрів" Генеральний директор компанії Максим Тимченко підписав декларацію про приєднання до ініціативи
Фото: dtek.com

Компанії, які підписали декларацію, мають намір використовувати найкращі практики впровадження безбар'єрного середовища, щоб створювати можливості для соціальної активності для всіх суспільних груп, зокрема людей з інвалідністю, людей похилого віку, батьків із дітьми до шести років, жінок і молоді.

Компанія ДТЕК приєдналася до ініціативи першої леді України Олени Зеленської "Бізнес без бар'єрів", покликаної забезпечити рівні можливості в доступі до роботи, сервісів і послуг для людей з інвалідністю та інших соціальних груп. Декларацію про це від імені ДТЕК підписав генеральний директор компанії Максим Тимченко, повідомили 27 листопада у пресслужбі компанії.

"ДТЕК разом з низкою великих державних і приватних компаній підписала декларацію "Бізнес без бар'єрів", яка є ініціативою першої леді Олени Зеленської щодо впровадження і поширення в Україні принципів безбар'єрності. Ми, як соціально відповідальний бізнес, плануємо активно впроваджувати ці принципи як усередині нашої компанії, так і для наших клієнтів", – зазначив Тимченко.

Цьогоріч компанія ДТЕК розпочала реалізацію нової довгострокової стратегії, яка ґрунтується на цілях сталого розвитку ООН і відповідає принципам ESG (Environmental, Social, Governance).

"В умовах стрімкої трансформації світу роль компаній принципово змінюється, оскільки на них покладається соціальна роль і відповідальність за забезпечення сталого розвитку та вирішення глобальних проблем", – сказав гендиректор ДТЕК.

Тимченко переконаний, що кожен бізнес сьогодні мусить забезпечувати рівний доступ і права для всіх груп суспільства, які випробували на собі вплив обмежень, пов'язаних з інвалідністю, віком, статтю.

"У нас працює майже три тис. людей з інвалідністю, ми активно впроваджуємо найкращі сервіси для наших клієнтів, щоб наші послуги були максимально доступними, крім того, ми реалізовуємо багато соціальних проєктів, у яких також беруть активну участь усі категорії людей. Один із таких – проєкт популяризації футболу "Давай, грай", коли тисячі дітей займаються футболом, зокрема й діти з інвалідністю", – сказав Тимченко.

Дружина президента України Володимира Зеленського зазначає, що створення безбар'єрного бізнесу в Україні – це складний процес, який залежить і від законодавства та дій держави, і від компаній та самих людей.

"Щоб виправити цю ситуацію, я запросила до діалогу представників великих компаній, які вже імплементують найкращі безбар'єрні рішення у свої бізнес-процеси. Наша мета – забрати бар'єри в бізнесі", – цитує пресслужба першу леді.

Компанії, які підписали декларацію, мають намір використовувати найкращі практики впровадження безбар'єрного середовища, щоб створювати можливості для соціальної активності для всіх суспільних груп, зокрема людей з інвалідністю, людей похилого віку, батьків із дітьми до шести років, жінок і молоді.