У Кабінеті міністрів обговорюється можливість введення в Україні “інтелектуального локдауну”, який буде скоректований з урахуванням “реалій в кожному регіоні”.

Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” заявив глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія.

“Імовірність повного локдауна 90%. Є шанси, що нам пощастить, але поки виглядає так, що ймовірність дуже висока. Тепер питання, як його правильно ввести і в якому форматі. Уряд заявляє про певний інтелектуальний локдаун. Тобто не той повний локдаун, який був навесні, а такий … скоригований на реалії в кожному регіоні, зокрема громадський транспорт і т.д. “, – заявив Арахамія.

Нардеп також оцінив можливість зупинки громадського транспорту під час карантину.

“Давайте розглянемо. Якщо ми зробимо локдаун умовно завтра, то всі підприємства працюють, і ми в цьому локдауні повинні погасити громадський транспорт, наприклад, київське метро. В цьому випадку ми зіткнемося з величезними труднощами по розвезення людей, яким чином вони доберуться до роботи.

Якщо це станеться, наприклад, 27 грудня, то взагалі-то ця проблема знімається сама. З точки зору наслідків і незручностей для людей – звичайно, це зіпсує новорічні свята, проте це не так сильно вдарить по економіці “, – сказав глава фракції.

Також в телеграм-каналі “Политика страны” прокоментували слова глави фракції “Слуга народу” у Верховній раді Давида Арахамії.

Давид Арахамія вирішив поміркувати про новий вид карантину – «інтелектуальний локдаун».

Що це таке, правда, з його слів не зовсім ясно.

Єдине, з натяків можна зрозуміти, що транспорт зупиняти не будуть. Або будуть, якщо введуть перед новорічними святами.

Загалом, інтелектуальна схема не для слабких умів.