В Офісі президента прокоментували трагедію із ШВЛ у Львівській області

Генератори, які спеціально передбачені для таких випадків, не увімкнулися
В Офісі президента прокоментували трагедію із ШВЛ у Львівській області
Кирило Тимошенко (фото: УНІАН)
29 Листопада 2020, 16:03
читать на русском

Заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко прокоментував інцидент, який стався у лікарні міста Жовква у Львівській області, де померло двоє людей, які були підключені до апаратів ШВЛ, через відключення електроенергії.

Про це він повідомив у коментарі "Українській правді".

Тимошенко визнав, що через відсутність електропостачання в лікарні на Львівщині померли люди, які знаходились під апаратами ШВЛ. За його словами, коли в лікарні зникла електроенергія, то генератори, які спеціально передбачені для таких випадків, не увімкнулися.

Читайте також

Лікарі робили пацієнтам вентиляцію легень вручну, за допомогою дихальних мішків, намагаючись замінити дію апаратів ШВЛ. Хворих врятувати не вдалося, оскільки їх стан був важкий. Електропостачання було відсутнє близько однієї години.

Ця ситуація коштувала двох людських життів. Це неприпустимо й таке не має повторитися. Всі лікарні під час пандемії мають бути готовими до таких позаштатних ситуацій. Будемо розбиратися та робити кадрові висновки, зокрема й на рівні райдержадміністрації, - зазначив Тимошенко.

Нагадаємо, що у Львівській області поліція відкрила кримінальне провадження за фактом смерті двох пацієнтів Жовківської районної лікарні, які перебували в реанімації на апаратах ШВЛ, та померли через відсутність електроенергії у лікарні.