Новий корпус Католицького ліцею у Франківську планують відкрити до кінця року (ФОТО, ВІДЕО)

Автор: Костинюк Олександр

29 Лис, 2020 17:29

Поділитись публікацією
Новий корпус Католицького ліцею у Франківську планують відкрити до кінця року (ФОТО, ВІДЕО)

Вже понад три роки триває будівництво нового корпусу Католицького ліцею в Івано-Франківську. Наразі нова будівля повністю зведена, всередині зроблені всі належні умови для того, щоби ліцеїсти могли повноцінно харчуватися, культурно та спортивно розвиватися.

Читайте також: У новозбудованому корпусі Католицького ліцею скоро запрацює нова сучасна їдальня (ФОТО)

В рамках облаштування нового корпусу Католицького ліцею робітники повністю завершили всі оздоблювальні роботи (шпаклювання, фарбування стін, встановлення підлогового покриття в актовому та спортивному залах і допоміжних приміщеннях).

Про це інформує “Галку” пресслужба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Також змонтували та налаштували слаботочні мережі (пожежна система, телефонія, система оповіщення та контролю доступу, система відеонагляду), системи доочистки питтєвої води та вентиляції. Окрім того, на даху нової споруди було встановлено сонячну фотовольтажну електростанцію для генерації екологічно чистої електроенергії.

“Цей проєкт опалення будівлі надзвичайно цінний для нас. Якщо поглянемо на досвід країн Західної Європи, то побачимо, що саме завдяки екологічно чистій електроенергії ми не тільки дбаємо за довкілля, але в скорому майбутньому будемо суттєво економити ресурси”, – зазначає о. Маркіян Букатчук, адміністратор ліцею.

Також працівники змонтували внутрішні алюмінієві двері із гартованими склопакетами та перила на сходових і привіконних проямках. А тим часом адміністрація ліцею вже замовила якісний спортивний інвентар, меблі в холи, крісла, гардини та озвучення в актовий зал. І насамкінець, працівники здійснили шумоізоляцію спортзалу, а також облаштували приміщення санвузлів та душових.

“Не менш важливим фактом є те, що наші санвузли та душові пристосовані до потреб людей із обмеженими можливостями”, – зазначають в ліцеї.

Фініш вже на горизонті: робітники, адміністрація Католицького ліцею та цілий фінансово-юридичний відділ Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ активно працюють над завершенням всіх оздоблювальних робіт, щоби будівлю ще до кінця року здати в експлуатацію.

У планах на майбутнє – облаштувати прибудинкову територію вуличними меблями та додатковим озелененням. Передбачається, що комплексне завершення облаштування нового корпусу ліцею буде завершене до кінця 2020 року.

Теги: