Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

У МОЗ анонсували перевірки обладнання по всіх лікарнях України після смерті пацієнтів на Львівщині

Міністерство охорони здоров'я направило спеціальну комісію для розслідування смерті двох пацієнтів на апаратах ШВЛ у Жовківській лікарні, що на Львівщині. Також відбудуться перевірки обладнання по всіх лікарнях країни.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Він зазначив, що після відключення апаратів ШВЛ лікарі Жовківської районної лікарні боролися за життя пацієнтів за допомогою мішка Амбу. Водночас лікарня забезпечена аварійним дизель-генератором, який не перемикався автоматично.

« Такі ситуації є неприпустимими. Роботу комісії триматиму на особистому контролі », — написав Степанов.

Нагадаємо, поліція Львівської області почала розслідування смерті двох пацієнтів на апаратах ШВЛ у Жовківській лікарні після того, як у закладі зникло електропостачання.

Після перевірки правоохоронці встановили, що пацієнти померли від дихальної недостатності, хоча в лікарні були два електричні генератори, щоб поновити роботу ШВЛ.

Поліція відкрила дві кримінальні справи через смерть пацієнтів: за ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) та за ч. 2 ст. 119 (Убивство за необережністю) Кримінального кодексу. Наразі триває досудове розслідування, максимальна санкція за цими статтями — до восьми років позбавлення волі.