Реклама

Богданова розповіла, як аграріям зберегти статус платника єдиного податку 4 групи

Коментарі

0

Якщо агровиробник подасть рішення обласної ради про наявність обставин непереборної сили для виконання критерію щодо отримання доходу у 75% від власно вирощеної продукції разом з декларацією платника єдиного податку до 20 лютого 2021 року, то він збережете 4 групу.

Про це повідомила Ольга Богданова, заступниця голови Всеукраїнської Аграрної Ради з питань податкової політики, передає прес-служба ВАР.

«Аби зберегти статус платника єдиного податку 4 групи, у випадку якщо підприємство не може виконати критерій щодо отримання доходу у 75% від власно вирощеної продукції через недоотримання врожаю в наслідок обставин непереборної сили, потрібно отримати рішення обласної ради про наявність обставин непереборної сили з переліком суб'єктів господарювання, що постраждали внаслідок таких обставин відповідно до вимог п. 298.8.4 ПКУ», — пояснює експерт.

Зауважимо, що цього тижня за участі Ольги Богданової було започатковано централізовану роботу для отримання таких рішень.

«Із заступником міністра Мінекономіки Тарасом Висоцьким ми домовились, що для ініціювання таких рішень, господарства мають подати пакет документів такий самий як і для отримання сертифікату ТПП про підтвердження форс-мажорних обставин. Обласні адміністрації будуть ініціювати прийняття таких рішень на засіданнях обласних рад протягом грудня 2020-січня 2021», — підкреслила Богданова.

Нагадаємо, зміни до Податкового кодексу загрожують аграріям збитками та суперечать завданню детінізації агросектору.



Поділитись

 

Стежте за головними новинами агробізнесу в Україні та світі на Agravery.com , на сторінці Facebook , у Telegram або підпишіться на нашу розсилку, відправивши лист з темою "Розсилка" на [email protected] .

 

Тільки зареєстровані користувачі можуть коментувати

Увійти Зареєструватися

Comments (0)

Реклама
Реклама
Реклама